<\/HEAD>
Ahoj všichni,<\/P>
<\/P>
Opravdu doufám, že je tu někdo, kdo má podobný problém jako já a\/nebo mi může pomoci najít řešení tohoto problému.<\/P>
<\/P>
Pracuji pro velkou obec a mou hlavní rolí je vytvářet a udržovat naše mapové datové sady. Tato otázka se konkrétně týká operací odklízení sněhu a solení, které provádíme.<\/P>
<\/P>
V minulosti byla standardní praxí vytvářet beat mapy pro každý náš kus vybavení pro zimní provoz. Tyto mapy obvykle zohledňovaly délku beatu, vzdálenost od areálu\/depa, typ vybavení, třídu silnice atd. Naše mapy byly vždy v pořádku, ale nyní máme problémy s našimi dodavateli ohledně našeho výběru trasování. Obvykle jsme navrhovali oblasti beatu, kde by měli začít, ale nikdy jsme nedávali pokyny krok za krokem ani nezobrazovali směrové čáry na mapě. <\/P>
<\/P>
Tento nedostatek informací o trasování se ukázal být neefektivní a nyní mám za úkol najít řešení tohoto problému. Bylo mi řečeno, abych naplánoval trasu pro každý kus vybavení v našich smlouvách - mluvíme o téměř 500 různých trasách. Moji předchůdci v mé roli kreslili čáry na našich mapách k označení trasování, ale to bylo nesmírně časově náročné, a když se naše trasy mění kvůli přidání nových ulic\/dalších kusů vybavení atd., musí se trasování dělat znovu. <\/P>
<\/P>
Nemám licenci na rozšíření Network Analyst, ale pokud by to bylo možné dokázat, jsem si jistý, že naše oddělení by zaplatilo peníze, aby to fungovalo, ale nejprve POTŘEBUJI vědět, jestli toto rozšíření dokáže to, co hledám. <\/P>
<\/P>
Toto je typický scénář:<\/P>
<\/P>
Vytvořím trasu pro sněhovou frézu (seznam ulic, které musí tento kus vybavení projet); ideálně dělá pouze pravé zatáčky (není to podmínkou); musí vyjet z areálu k určenému začátku beatu a musí projet každou ulici identifikovanou na beatu a musí projet po každé straně ulice (tj. aby vyčistil příjezdy na každé straně ulice). Ideálně by vytvořila nějaký druh liniového trasování, které může být zobrazeno na mapě pro operátora v kabině jeho vozidla - ještě lepší by byla možnost exportovat trasu a nahrát ji do něčeho jako Google Maps nebo Tom Tom, kde může být trasa diktována operátorovi. <\/P>
<\/P>
Uvědomuji si, že možná žádám něco, co neexistuje, ale hej, je rok 2016 a (téměř) všechno je možné!<\/P>
<\/P>
Názory? Nápady? Alternativní návrhy?<\/P>
<\/P>
Děkuji!<\/P><\/BODY><\/HTML>