<\/HEAD>
Často létám v oblastech přehrad, které někdy obsahují velké útesy. Většina softwarů pro plánování letů nemá povědomí o terénu, takže výška dronu nad zemí (AGL) se s terénem nevyrovnává. Maps Made Easy to má, ale odkazují na 30M DEM, které nezachycují náhlou povahu útesů, a tak kompenzace výšky AGL není dostatečná. <\/P>
<\/P>
Toto jsem řešil dvěma způsoby. Prvním je provést dva lety ve různých výškách. Moje otázka je: je v pořádku nahrát dvě sady snímků z různých výšek do jednoho běhu zpracování? Už jsem to dělal a výsledky vypadaly dobře, ale nejsem si jistý, jestli by nebylo lepší/přesnější zpracovat každou sadu snímků zvlášť a pak je spojit dohromady v GIS.<\/P>
<\/P>
Moje další hlavní otázka je, že dostávám chyby v DSM v oblastech s velkými útesy, protože vertikální stěna se nezobrazuje moc dobře. Pomohlo by tedy zahrnutí šikmých snímků do 2D zpracování? Drone2Map doporučuje šikmé snímky pouze pro 3D projekty, ale zajímá mě, jestli by to bylo užitečné při generování DSM v oblastech s útesy. Nakonec, pokud zahrnu šikmé a nadir snímky ze dvou různých výšek, pokazí to zpracování nebo nezpůsobí chyby? Jen mě zajímá, jak nejlépe řešit mapování oblastí s útesy.<\/P><\/BODY><\/HTML>