<\/HEAD>
Chtěl bych vytvořit databázi, která mi umožní sledovat výskyt jednotlivých rostlin. Než vynaleznu kolo znovu, chci vidět, co udělali ostatní. Hlavním účelem by bylo identifikovat, jaké jednotlivé druhy se nacházejí v geografické oblasti, například v přírodní rezervaci nebo na soukromém pozemku. Tato databáze by byla pro mé osobní použití, jen chci sledovat rostliny, které vidím! <\/P>
<\/P>
Databáze by sledovala:<\/P>
<\/P>
- Lokality jednotlivých výskytů. Můj současný názor je, že by tam byl bod ukazující polohu jedné rostliny konkrétního druhu, například jednotlivý long leaf pine. Dokážu si představit případy, kdy by byl užitečný polygon, například invaze cogongrass, která pokrývá téměř 100 % povrchu půdy, ale zatím si nejsem jistý, jestli tam chci jít.<\/LI>
- Pro každý výskyt:
- Vědecký název<\/LI>
- Běžný název, pokud je k dispozici<\/LI>
- Datum pozorování<\/LI>
- Jméno osoby provádějící pozorování<\/LI>
- Fotografie<\/LI><\/OL><\/LI><\/OL>
<\/P>
Chtěl bych databázi nakonec rozšířit o identifikovaná zvířata; ještě jsem nerozhodl, zda by to mělo být v samostatné databázi. Přemýšlím o tom, že by se všechno mohlo dát do jedné databáze a použít taxonomii druhů k oddělení všeho. Nemám moc (dobře, téměř žádné) zkušenosti s používáním taxonomií rostlin a zvířat. Bude důležité importovat autoritativní seznamy druhů, takže hledám návrhy, kde tyto informace získat. Našel jsem několik na internetu, ale mohl bych využít doporučení. Momentálně se zaměřuji na Florida.<\/P>
<\/P>
Přístup by mohl být přes ArcGIS nebo webovou aplikaci ArcGIS Online. Obecný způsob použití by byl:<\/P>
<\/P>
Sběr dat. <\/STRONG>Nejprve chci udržet věci opravdu jednoduché a nebudu se zabývat aplikací pro sběr dat v terénu, i když je to logický směr.<\/P>Pořídit fotografii (geokódovanou) v terénu<\/LI>V kanceláři dokončit proces identifikace a vyplnit databázi<\/LI><\/OL><\/P>Dotaz / Zobrazení dat. <\/STRONG>Znovu to chci mít opravdu jednoduché hned od začátku. Chci jen mít možnost vyhledávat podle jakéhokoli pole a zobrazit výskyty v tabulkovém nebo mapovém formátu. Vyhledávání by mělo vracet všechny tabulkové informace včetně fotografií.<\/P><\/P>Děkuji předem za názory a návrhy.<\/P><\/BODY><\/HTML>