<\/HEAD>
Ahoj všichni,<\/P>
<\/P>
Jsem analytik výzkumu a mám menší problém:<\/P>
<\/P>
Mám bodový shapefile s pozorováními divokých zvířat. Obsahuje obvyklé údaje jako umístění, datum, čas, druh, živý\/mrtvý, aktivita atd. Musel jsem přidat nové textové pole, které označuje okres pozorování. Mám přes 22 000 záznamů pokrývajících celý stát Texas.<\/P>
<\/P>
Mám polygonový shapefile všech okresů ve státě.<\/P>
<\/P>
-->>Co chci udělat, je aktualizovat pole okresu v shapefile divokých zvířat formálním názvem okresu z odpovídajícího polygonového shapefile okresu.<\/P>
<\/P>
Chtěl bych použít proces aktualizace typu SQL dotazu; něco jako proces "Vybrat podle polohy" v nabídce 'Selection'. <\/P>
<\/P>
Používám ArcGIS Desktop verze 10.2 se Spatial Analyst 10.2. Mám 64bitovou pracovní stanici Windows, základní desku s 8 jádry a 98 GB RAM.<\/P>
<\/P>
Úplné zveřejnění: Je mi trochu trapně přiznat, že mám magisterský titul v GIS\/Remote Sensing; ale i když jsem střízlivý, nenašel jsem správnou kombinaci vyhledávání na Googlu, která by vyřešila můj problém. 🙂<\/span><\/P><\/P>Jakékoli návrhy nebo odkazy na techniky budou velmi oceněny. Buďte prosím shovívaví...<\/P><\/BODY><\/HTML>