<\/HEAD>
Už nějakou dobu bojuji s tímto úkolem a nakonec jsem se rozhodl zbavit se úzkosti, že možná nepřijdu na odpověď, kterou potřebuji, dříve než mi bude doporučeno úklidové nasazení ve společnosti. Mám pokročilou licenci v Arcgis Pro\/Desktop: Musím vzít celou Centerline železnice klienta<\/STRONG> (jednu, jedinou, souvislou čáru, kterou jsem vytvořil jako SHAPEFILE\/LINE v desktopovém softwaru) a "interpolovat<\/STRONG>" vzdálenosti mezi určitými "Mile Post Numbers (MP)<\/STRONG>." V minulosti byly tyto MP měřeny "POČÍTÁNÍM KROKŮ" v intervalech 1 míle podél zmíněné železniční trati (naší Centerline). Díky dnešní technologii vidím, že každý Mile Post Marker (MP), v intervalech "1 míle" podél této trati, má odlišnou hodnotu vzdálenosti kvůli způsobu, jakým byly míle krokovány. Někdy 1,3 míle, jindy 0,75 míle (např. MP 64.00 je 1,3 míle od MP 65.00 zatímco zároveň MP 63.00 je 0,75 míle od MP 64.00). POTŘEBUJI VZÍT TU RR CENTERLINE<\/STRONG>, KTEROU JSEM VYTVOŘIL, PŘIDAT "ZNÁMÉ MILE POST MARKERY<\/STRONG>", KTERÉ JSME NAŠLI V TERÉNU K TÉ RR CENTER LINE<\/STRONG>, KTEROU JSEM VYTVOŘIL JAKO REFERENCI, A PAK SEGMENTOVAT/INTERPOLOVAT<\/STRONG> VZDÁLENOST<\/STRONG> MEZI KAZDÝM MILE POST MARKEREM<\/STRONG>, ABY KAŽDÝ 1 MÍLOVÝ<\/STRONG> SEGMENT<\/STRONG> MOHL BÝT ROZLOŽEN NA 0,02<\/STRONG> ZLOMKY<\/STRONG>/VZDÁLENOSTNÍ MÍLE (BEZ OHLEDU NA TO, JAK DÁL VE SKUTEČNOSTI JSOU (tj. 1,3 míle zobrazeno jako 1 míle). PO SEGMENTACI ČÁRY NA ZLOMKY VZDÁLENOSTI MOHU PAK ODKAZOVAT NA VŠECHNY BODY A PŘEJEZDY SILNIC AUTOMATICKY VYPLNIT VHODNÉ VZDÁLENOSTI (ČÍSLA MP), PROTOŽE TYTO NEMAJÍ TATO DATA.<\/STRONG> POTŘEBUJI INTERPOLOVAT KAŽDÝ 1 MÍLOVÝ SEGMENT MEZI MP MARKERY<\/STRONG> ABYCH MOHL POZDĚJI POUŽÍT ČÁRU PRO ODKAZ NA DATA MP.....TAKŽE ZÁKLADNĚ POTŘEBUJI, ABY MP 64-65 ČETL 64.00, .02 .04 .06 .08 A PAK MP 65.00<\/STRONG>, TO VŠECHNO BUDE NA SAMOTNÉ STŘEDOVÉ LINII RR (NAŠE ČÁRA PRO ODKAZ VZDÁLENOSTI). ZKUSIL JSEM POUŽÍT PROCENTA<\/STRONG> MÍSTO VZDÁLENOSTI<\/STRONG> VE "GENERATE POINTS ALONG LINE<\/STRONG>" GEO-PROCESNÍM NÁSTROJI. STÁLE MI TO NEVYCHÁZÍ. TAKÉ JSEM ZKUSIL EXPORTOVAT VYGENEROVANÉ "BODY PODÉL ČÁRY" A INTERPOLOVAT VZDÁLENOSTI V EXCELU<\/STRONG>, ALE NEBYLO TO PŘESNÉ.<\/P><\/BODY><\/HTML>