<\/HEAD>
Ahoj všichni, jsem v GIS trochu nový a hledám nějaké rady. Hledám způsob, jak udržet liniové prvky propojené, když se jeden z nich pohne. Mám hlavní plynovod, který byl nakreslen a je připojen k stovkám servisních linek vycházejících z něj. Po výjezdu do terénu a lokalizaci hlavní linky a zaměření bodů tyto body načtu do ArcMap a poté posunu nakreslenou hlavní linku na body, které jsem zaměřil. To zlepšuje přesnost hlavní linky (tyto linky byly všechny nakresleny v ArcMap podle starých papírových map, takže nejsou prostorově přesné, ale jsou blízko. Proto nyní linky lokalizuji a zaměřuji.) Jakmile posunu hlavní linku na body, které jsem zaměřil v terénu, všechny servisní linky zůstávají připojené tam, kde byla hlavní linka dříve. Už se nespojují a nevypadají propojeně. Existuje způsob, jak zajistit, aby servisní linky zůstaly připojené k hlavní lince tak, že pokud se hlavní linka pohne, všechny servisní linky se s ní pohybují? Nebo aby se servisní linky natáhly tak, že zůstanou připojené na měřič na jednom konci a na hlavní lince na druhém? Musím zpětně ručně připojovat každou servisní linku jednu po druhé. Kdyby existoval způsob, jak je spojit tak, aby zůstaly připojené při pohybu hlavní linky, ušetřilo by mi to spoustu nudných pracovních hodin.<\/P><\/BODY><\/HTML>