Ahoj,<\/P>
<\/P>
Potřebuji stáhnout několik set txt souborů z webu, které obsahují informace o ztrátě lesa (Global Forest Change<\/A> ). Po stažení dat o ztrátě lesa potřebuji stejný postup zopakovat pro nárůst lesa. Každý txt soubor obsahuje informace pro dlaždici o velikosti 10 stupňů, přičemž několik set dlaždic pokrývá celý svět. Webová stránka s daty poskytuje odkaz na URL pro každý txt soubor/dlaždici, https:\/\/storage.googleapis.com\/earthenginepartners-hansen\/GFC-2015-v1.3\/loss.txt<\/A> , ale nevím, jak všechny tyto soubory stáhnout najednou pomocí ArcMap GUI nebo Python kódu. Nemám zkušenosti s Python kódem, ale jsem zkušený uživatel GUI. Je příliš mnoho dlaždic na to, abych je mohl stahovat jednotlivě v rozumném čase jak pro ztrátu, tak pro nárůst lesa.<\/P><\/P>Používám ArcMap 10.2 pro Desktop.<\/P><\/P>Jakmile budu mít soubory stažené, nevadí mi dávková konverze z txt do rastrového formátu.<\/P><\/P>Dosud jsem však nemusel pracovat s tolika soubory najednou – globální pokrytí s rozlišením 30m. Doufám, že napíšu kód, aby ArcMap mohl data stáhnout z webu, nebo že existuje nástroj v Toolboxu. Preferoval bych existující nástroj v Toolboxu, ale určitě se mohu naučit programovat, pokud bude potřeba – mám nějaké zkušenosti v R, i když ne s tímto problémem.<\/P><\/P>Děkuji za jakoukoli pomoc.<\/P><\/BODY><\/HTML>
Používám ArcMap 10.2 pro Desktop.<\/P>
Jakmile budu mít soubory stažené, nevadí mi dávková konverze z txt do rastrového formátu.<\/P>
Dosud jsem však nemusel pracovat s tolika soubory najednou – globální pokrytí s rozlišením 30m. Doufám, že napíšu kód, aby ArcMap mohl data stáhnout z webu, nebo že existuje nástroj v Toolboxu. Preferoval bych existující nástroj v Toolboxu, ale určitě se mohu naučit programovat, pokud bude potřeba – mám nějaké zkušenosti v R, i když ne s tímto problémem.<\/P>
Děkuji za jakoukoli pomoc.<\/P><\/BODY><\/HTML>
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Jste tu noví? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.