<\/HEAD>
Ahoj všichni,<\/P>
<\/P>
Nedávno jsem objevil panel nástrojů ArcHydro (používám ho k výpočtu povodí\/odtokové oblasti vedoucí k našim přehradám a dalším vodohospodářským stavbám). Určitě plánuji panel nástrojů více prozkoumat, až budu mít čas, ale zatím doufám, že mi někdo může ukázat správný směr.<\/P>
<\/P>
Organizace, pro kterou pracuji, staví poměrně hodně malých přehrad za účelem snížení vrcholového průtoku během jarního tání, velkých dešťových událostí atd. Pracujeme v oblasti, která sahá od malých hor po prérijní tůňky. Obvykle nás oslovují vlastníci pozemků s potenciálními místy projektů, která pak navštěvujeme, abychom určili vhodnost místa, provedli průzkumy atd. Zajímalo by mě, zda bychom mohli v budoucnu použít ArcHydro k nalezení potenciálních míst pro přehrady. Vím, že jako součást procesu výpočtu povodí je nutné vypočítat odtokové linie, akumulaci průtoku atd. <\/P>
<\/P>
Obecně stavíme přehrady (méně než 3 metry vysoké) na místech, kde jsou náklady na výstavbu přehrady relativně nízké ve srovnání s objemem vody zadržené přehradou. Například máme mnoho strmých roklí v horách, které se snadno zapřeží, avšak horní topografie je tak strmě svažitá, že přehrada vysoká 2-3 metry nezadrží vodu příliš daleko. Z tohoto důvodu je snazší stavět přehrady v oblastech s plošší okolní topografií. Přesto bychom rádi identifikovali potenciální projekty i v horách (pramenech) jako metodu snížení vrcholového průtoku na jaře.<\/P>
<\/P>
Má někdo nějaké nápady? Předem děkuji!<\/P><\/BODY><\/HTML>