<\/HEAD>
Dobrý den všem, <\/P>
<\/P>
Jsem relativní nováček v publikování, takže prosím omluvte mou nevědomost. Mám základní znalosti ArcGIS (připojení, vztahy atd.), ale nic pokročilejšího. Ještě jsem se nezabýval pythonem ani ničím podobným. Každá nabídnutá pomoc bude velmi oceněna! Používám ArcMap 10.7.1 (Desktop)<\/P>
<\/P>
Hledám způsob, jak přiřadit data o kolizích (bodová data) k silniční síti (polylinie). Data o kolizích obsahují východní a severní souřadnice a také podrobnosti o místech kolizí (klasifikace silnic a názvy silnic atd.). Silniční síť tvoří středové linie a obsahuje některá podobná pole (např. název silnice a klasifikaci). <\/P>
Chci přiřadit data o kolizích k silniční síti. <\/P>
<\/P>
Uvědomuji si, že bych mohl provést prostorové připojení s bufferem na šířku středové linie, nicméně to by mohlo způsobit mnoho překryvů na křižovatkách, což by potenciálně vedlo k přiřazení kolizí ke špatnému úseku. Proto musím také zohlednit atributy klasifikace dat. <\/P>
<\/P>
Může mi někdo poradit, jak mohu přiřadit data na základě jak geografické polohy, tak atributových informací? <\/P>
<\/P>
Dejte mi vědět, pokud máte další dotazy!<\/P>
<\/P>
Mnohokrát děkuji, <\/P>
<\/P>
Stewart<\/P><\/BODY><\/HTML>