<\/HEAD>
Dobrý den,<\/P>
<\/P>
Mám vrstvu polygonů obsahující přibližně 2000 polygonů. Stovky polygonů se nacházejí uvnitř jiných polygonů a chci použít menší polygony k vymazání oblastí z větších polygonů. Nástroj erase je pro to ideální, ale nejprve potřebuji vytvořit samostatnou vrstvu menších polygonů, která bude použita jako 'erase feature' v nástroji erase. Bohužel mám problém najít způsob, jak vybrat polygony, které se nacházejí uvnitř jiných polygonů, protože všechny polygony jsou ze stejné vrstvy prvků. Proto 'select by location' nefunguje, protože vyžaduje samostatné vstupní a cílové vrstvy, a 'select by attributes' nefunguje, protože neexistují žádné definující atributy, které by rozlišovaly mezi polygony (například výběr podle velikosti/plošného rozsahu není možný, protože rozsah velikostí polygonů, které chci vybrat, se značně překrývá s velikostí polygonů, které nechci vybrat). Existuje nějaký způsob, jak provést prostorový výběr, který vybere prvky zcela obsažené v jiných prvcích, když jsou všechny prvky ve stejné vrstvě prvků? <\/P>
<\/P>
(Používám ArcMap 10.6.1 a prakticky nemám žádné programátorské znalosti. Upozorňuji, že jsem si vědoma podobné otázky položené na https:\/\/community.esri.com\/thread\/108935-how-to-detect-polygon-within-a-polygon-in-the-same-layer<\/A>, ale odpovědi v mém případě nejsou užitečné.)<\/P><\/P>
Jsem vděčná za jakékoli návrhy. Moc děkuji.<\/P>
<\/P>
Sarah<\/P><\/BODY><\/HTML>