<\/HEAD>
Ahoj,<\/P>
<\/P>
Hledal jsem dokumentaci vysvětlující proces přidání nového typu aktiva v Utility Network, ale nenašel jsem žádné podrobnosti o tom, jak to udělat jinak než jednoduchou aktualizací domény atributu přiřazené k poli Asset Type na úrovni podtypu. Zde je seznam kroků, které jsem musel provést pro aktualizaci domény atributu, z nichž mnohé nejsou zmíněny v dokumentaci, a nakonec mapa ElectricNetworkEditor používající službu utility network nezobrazila nový typ aktiva:<\/P>
<\/P>
- Zakázal jsem topologii sítě. Pro aktualizaci jiných domén atributů to nebylo nutné, ale poprvé, když jsem se pokusil aktualizovat doménu asset type s povolenou topologií, dostal jsem chybu. Důležitý detail nikde v dostupné dokumentaci nezmíněný. <\/LI>
- Zastavil jsem službu pro webovou vrstvu utility network, aby bylo možné odemknout tabulky a aktualizovat doménu s požadovaným typem aktiva.<\/LI>
- Přidal jsem nový kód a popis do domény asset type podle doporučení používat jedinečný kód, aby nedošlo ke konfliktu kódů s existujícími typy aktiv v jiných podtypech.<\/LI>
- Uložil jsem změny do domény. Protože doména již byla přiřazena k poli Asset Type na úrovni podtypu, znovu jsem ji nepřiřazoval. Při aktualizaci jiných domén atributů jsem nikdy nemusel znovu přiřazovat doménu k poli, abych viděl změny, takže jsem postupoval stejnou logikou.<\/LI>
- Restartoval jsem službu a povolil topologii sítě.<\/LI>
- Šel jsem do Asset Group s upraveným Asset Type, ale nový typ aktiva nebyl dostupný.<\/LI>
- Pokoušel jsem se aktualizovat symboliku, ale nový kód pro přidaný typ aktiva tam také nebyl dostupný.<\/LI>
- Vrátil jsem se ke spojení s databází, abych zkontroloval, zda byly změny v doméně asset type uloženy, a to bylo potvrzeno.<\/LI>
- Znovu jsem zakázal topologii a spustil nástroj "Assign Domain to Field", aby se vynutila aktualizovaná doména pro požadovaný podtyp a pole. Nástroj proběhl bez chyby.<\/LI>
- Znovu povolil topologii. Poté zkontroloval vrstvu pro nový typ aktiva, ale nic se nezměnilo.<\/LI>
- Obnovil jsem spojení s databází. Také jsem znovu nastavil zdroj dat pro všechny vrstvy na mapě. Stále se neobjevil žádný nový typ aktiva.<\/LI><\/OL>
<\/P>
Obrázky níže ukazují některé kroky v Arcgis Pro.<\/P>
<\/P>
Obrázek zobrazující upravenou doménu.<\/P>
<\/P>
<\/P>
Obrázek zobrazující doménu přiřazenou k poli asset type na úrovni podtypu, také asset group na mapě neodráží nový typ aktiva (LV Handhole).<\/P>
<\/P>
<\/P>
<\/P>
Pokročilé modelovací úvahy Electric Utility Network Foundation obsahují tyto informace o typech aktiv:<\/P>
<\/P>
<\/P>
Z dokumentace konfigurace Utility Network:<\/P>
<\/P>
<\/P><\/BODY><\/HTML>