<\/HEAD>
Mám obrovské množství Sentinel 2 level 2A dat stažených z Copernicus hubu. Data zahrnují snímky s rozlišením 10, 20 a 60 m. Ve starém dobrém ArcMap (10.8) mohu přistupovat ke všem těmto datům jako k multispektrálním snímkům otevřením Sentinel XML souboru a výběrem balíčku 10, 20 nebo 60 m. V Pro 2.5 mohu přistupovat pouze k 10 m datům, která mají jen 4 pásma. "Add data" zobrazuje všechny balíčky uvedené v XML ("BOA Reflectance-20 m" atd.), ale - na rozdíl od ArcMap - je nelze přidat.<\/P>
Není to ideální, ale dokážu s tím žít - mám ArcMap. Přesto mě zajímá, proč to není implementováno v "moderním" prostředí Pro...<\/P>
Vážnější je, že ani v ArcMap, ani v Pro nemohu data přidat do mozaikového datasetu. Při vytváření mozaikového datasetu používám definici produktu "Sentinel 2 MSI", ale později, když se snažím přidat Sentinel 2 level 2A data, jsou rastry nalezeny, ale nepřidány. Zdá se, že jsou podporována pouze Sentinel 2 level 1 data, což je vážná nevýhoda.<\/P>
Ví někdo a) jestli je to obecný nedostatek (level 2 není podporován), nebo jestli je to můj specifický problém?, b) jestli existuje nějaké řešení pro otevření 20m dat v Pro (jasně, mohu otevřít jednotlivé 20m pásmo jako jp2 vrstvu v panchromatickém režimu, ale to mi nepomůže, potřebuji multispektrální vrstvu), c) jak mohu přidat všechna pásma ve všech rozlišeních do mozaikového datasetu?<\/P><\/BODY><\/HTML>