<\/HEAD>
Vypočítávám směry toku na úrovni hu12 podle hu12. Pomocí následujícího postupu jsem úspěšně odvodil směry toku pro několik podpovodí, takže nechápu, proč mé metody nyní nefungují.<\/P>
<\/P>
Krok 1: (LAS na DEM) Začal jsem nastavením mých filtrovaných LAS souborů na body pouze na zemi. Vytvořil jsem holý terénní DEM pomocí nástroje LAS Dataset To Raster, s použitím typu interpolace Triangulation (Natural_Neighbor, No_Thinning), výstupní datový typ = FLOAT a velikost vzorku/buňky = 1 ft (jo, trvalo to chvíli, haha). To vytvořilo DEM, které vypadalo docela dobře... dokonce jsem odvodil vrstevnice, které byly velmi srovnatelné s předem existujícími vrstevnicemi. (Příloha 1) (měřítko = 1:50 000)<\/P>
<\/P>
Krok 2: (REKONDIČNÍ DEM) Použil jsem svůj odvozený DEM, polylinii jako vstup pro tok (odvozeno z analýzy geomorfonu... nemyslím si, že polylinie je problém, vypadá skvěle. Kdyby mé odvozené toky vypadaly více jako mé toky založené na geomorfonu, byl bych nadšený.), buffer toku 5, hladké snížení/zvýšení 10 a ostré snížení/zvýšení 10. (Výsledky AGREE = Příloha 2)<\/P>
<\/P>
Krok 3: (Vyplnění prohlubní) Vyplnil jsem všechny prohlubně. (Příloha 3)<\/P>
<\/P>
Krok 4: (Směr toku) (Příloha 4)<\/P>
<\/P>
Krok 5: (Akumulace toku) Tady to začíná vypadat divně. Ty velké horizontální řezy tam, kde se směry toku rozvětvují, nejsou přesné. (Příloha 5a) (přiblíženo 1:5 000) (stejné měřítko DEM = Příloha 5b)<\/P>
<\/P>
Krok 6: (Definice toku) Použil jsem výchozí nastavení Arc Hydro, což pro tato data bylo 859555 buněk (Příloha 6 ukazuje polylinii odvozenou z rastrového souboru Definice toku)<\/P>
<\/P>
Takže... co se děje? Tato metoda zatím fungovala velmi dobře a tady dostávám nějaké hrozně anomální linie. Máte nějaké nápady? <\/P>
<\/P>
Výsledné linie vypadají posunutě. V Příloze 6 je žlutá = mé směry toku a růžová = NHD. Mé linie také očividně nesedí na můj generovaný DEM. Nakonec tam, kde se směry toku rozvětvují, jsou obrovské horizontální řezy.<\/P>
<\/P>
Co se děje???<\/P><\/BODY><\/HTML>