<\/HEAD>
Snažím se identifikovat několik podpovodí v rámci studované oblasti; nicméně nástroj Spatial Analyst Watershed nevygeneroval očekávané výsledky. Omlouvám se, pokud se toto opakuje z předchozích dotazů, ale neviděl jsem žádné existující diskuse, které by dostatečně podrobně řešily mou aktuální situaci.<\/P>
<\/P>
Již jsem použil možnosti Fill sinks a Snap Pour Points k úpravě vstupních datových sad, přesto výstupní výsledky nástroje Watershed vytvářejí pouze velmi malý rastrový obrazec v bezprostřední blízkosti každého pour pointu. Použil jsem 30m DEM i resamplovanou 10m verzi. Všechny datové sady používají stejný geografický souřadnicový systém, takže si nejsem jistý, co dalšího zvážit. Musí existovat nějaký krok v procesu, který mi uniká a který není identifikován nebo vysvětlen v nápovědě nástroje.<\/P>
<\/P>
Přiložil jsem kopii aktuálního výsledku nástroje Watershed. Jakákoli pomoc by byla oceněna.<\/P>
<\/P>
Děkuji.<\/P>
<\/P>
AKTUALIZACE 04\/02\/2015 17:15 ET<\/STRONG><\/P><\/P>Začal jsem proces znovu od začátku pomocí následujících kroků:<\/P><\/P>1. Nový elevacní raster s rozlišením 3m.<\/P>2. Fill sinks.<\/P>3. Resamplovaný elevacní raster na rozlišení 10m (dle návrhu, že 3m může být příliš jemné).<\/P>4. Vytvořen raster směru toku (s vybranou možností Force edge cells to flow out). testováno s vybranou i nevybranou možností Force<\/EM><\/STRONG><\/P>5. Vytvořen raster akumulace toku.<\/P>6. Nastaveny Snap Pour Points pomocí rastru akumulace toku.<\/P>7. Spuštěn nástroj Watershed s použitím Snap Pour Points.<\/P><\/P>Aby bylo jasno, všechny vstupní datové sady používají stejný projected<\/EM><\/STRONG> souřadnicový systém (NAD 1983 HARN State Plane Delaware).<\/P><\/P>Výsledky stále vypadají nespolehlivě. Přiložena je aktualizovaná verze výstupu. Raster akumulace toku je viditelný na pozadí. Černý obrys (dříve vytvořený kolegou) popisuje větší oblast povodí zájmu. Mým cílem je vymezit podpovodí za odběrovými místy popsanými pour pointy. Chybí mi něco? Má specifická projekce význam? Nebo jsou data o elevaci a směru toku problematická, protože je oblast relativně rovná?<\/P><\/BODY><\/HTML>