<\/HEAD>
Pracujeme na projektu, který zkoumá potenciální přechodové body pro Squirrel Gliders mezi skupinami stromů na obou stranách dálnice. Mapovali jsme vegetaci na leteckých snímcích a vzorec pro potenciální letové vzdálenosti, který použijeme, je "x"=1,8 x výška stromu. Mám digitální model výšek stromů, který mohu použít. Co bych chtěl udělat, je mít jeden rastr (Raster A) na jedné straně silnice s hodnotami 0 (žádný potenciál přistání) a 1 (1 znamená přijatelné místo pro přistání), druhý rastr (Raster
na druhé straně dálnice bude mít hodnoty 0 (žádná vegetace pro vzlet) a tam, kde je přijatelné vzletové porosty, bude hodnota každého pixelu výškou stromového baldachýnu toho pixelu.<\/P>
Výsledek, kterého bych chtěl dosáhnout, je vytvořit nový výstupní rastr (Raster C), který ukáže pouze místa: pixely z Raster B jsou identifikovány, které jsou ve vzdálenosti 1,8 násobku jejich hodnoty (výšky) od jakéhokoli pixelu s hodnotou 1 v Raster A.<\/P>
Jsem v tomto fóru nový a neočekávám, že někdo udělá všechnu práci za mě, ale chci se jen pokusit neztrácet čas a peníze mého oddělení, pokud jdu špatnou cestou při řešení tohoto problému. Jsem si jistý, že existují i jiné způsoby, jak to řešit.. Nemám zkušenosti s pythonem nebo model builderem, ale pokud mi někdo může potvrdit, že to, co chci udělat, lze provést a nasměrovat mě, jak začít a jaký nástroj\/skript použít k práci na tom, budu velmi vděčný.<\/P><\/BODY><\/HTML>