<\/HEAD>
Ahoj,<\/P>
posledních pár dní náhle začínám zažívat chybu Out Of Memory, která se objevuje při ukončení ArcMap. Stává se to, když pracuji s nástrojem raster Classification. V podstatě nakreslím nějaké tréninkové oblasti na rastrovém obrázku a stisknu 'view histogram' těchto oblastí nebo 'view scatterplot'. Dříve jsem to mohl používat normálně až do nedávna. Co je zvláštní, jsem schopen provést zvolenou klasifikaci s těmito daty, jen nemohu zobrazit náhled histogramu\/scatterplotu\/statistik (což je zásadní). Po několika pokusech otevřít tyto histogramy atd. dojde k pádu ArcMap a objeví se okno pro odeslání zprávy.<\/P>
<\/P>
Obrázek, na kterém pracuji, je přibližně 800 MB produkt Landsat snímku (7 pásem), ale stává se to i u jakéhokoliv jiného obrázku.<\/P>
<\/P>
Co jsem zkusil udělat po výskytu chyby:<\/P>
- vyčistit Windows pomocí Disk Cleanup (nějaké dočasné soubory atd.)<\/P>
- vyčistit Default.gdb na nulu (to byl můj scratch prostor)<\/P>
- zakázat všechny rozšíření kromě jednoho, které je potřeba (Spatial Analyst)<\/P>
- začít nový projekt, nový .mxd soubor a načíst do něj pouze rastrový obrázek, na kterém chci pracovat<\/P>
- vytvořit nový shapefile tréninkových oblastí<\/P>
- restartovat laptop a samozřejmě Arc<\/P>
<\/P>
Používám Windows 7 Pro x64 a ArcGIS 10.5.0.6491. Mám 8 GB RAM a 4jádrový procesor Sandy Bridge. Na SSD disku mám volných 20-30 GB. Ocenil bych jakoukoli pomoc, protože kvůli tomu vůbec nemohu svou práci dělat.<\/P>
<\/P>
https:\/\/community.esri.com\/community\/gis\/managing-data?sr=search&searchId=0f88668d-ed0b-4e6c-8bcf-950639d4d4da&searchIndex=0<\/A><\/P><\/BODY><\/HTML>