<\/HEAD>
Stále se učím ArcGIS Pro, ale narazil jsem na problém, který se mi nedaří vyřešit. Vytvářím mapu a odpovídající rozvržení s bodovou třídou prvků, kterou reprezentuji jako graduované velikosti a barvy. Obvykle by ArcMap byl dost chytrý na to, aby menší body vždy umístil nad větší body. To zabraňuje "ztrátě" datových bodů za většími. <\/P>
<\/P>
ArcGIS Pro to dělá většinou<\/EM> správně, ale někdy není dost "chytrý" na to, aby menší bod umístil vpředu. Viz můj přiložený snímek obrazovky: Vlevo jsem označil příklad, kde ArcGIS Pro správně symbolizoval body - s menšími hodnotami nahoře. Vpravo jsem označil příklad, kde program "skrývá" červený kruh pod oranžovým. (Na pravé straně jen lehce vykukuje). Přiložil jsem snímek mé legendy, abyste viděli, že červené body by měly být vykresleny nad všemi ostatními symboly. <\/P><\/P>Nedaří se mi najít funkci "Advanced symbology\/Symbol levels" při použití Graduated Symbol podle hodnoty, jak to dělám zde. <\/P><\/P>Možná jen přehlížím nějaké nastavení, nebo je to chyba? <\/P>
<\/P><\/BODY><\/HTML>