<\/HEAD>
Vytvářím analýzu vhodnosti pro solární panely v oblasti, kde žiji. Problém, který mám, je spuštění nástroje INTERSECT k nalezení oblastí, které splňují všechna správná kritéria. Nicméně nástroj intersect vyžaduje, aby vstupy byly feature classes, a já mám místo toho "File Geodatabase Raster Datasets" (tři různé rastry zobrazující intenzitu slunečního záření, sklon a expozici). Zkoušel jsem tyto rastry převést pomocí nástroje "raster to polygon", ale nefungovalo to, protože tento nástroj převádí pouze "File system rasters" a ne "File Geodatabase Raster Datasets". Důvodem, proč chci rastry převést na polygony, je možnost spustit nástroj intersect. <\/SPAN><\/P><\/P>JEDNODUŠE: Existuje nějaký způsob, jak mohu spustit nástroj jako intersect na mých 3 "File Geodatabase Raster Datasets" NEBO existuje nástroj, který mi umožní převést tyto specifické rastry na feature classes? <\/SPAN><\/P><\/P>Můj pracovní postup je následující:<\/SPAN><\/P>Stáhnout topografickou mapu mého rodného města z USGS<\/SPAN><\/LI>Stáhnout mapu využití půdy z USGS (kterou mohu použít k dalšímu zpřesnění výsledků vhodnosti)<\/SPAN><\/LI>Projekce souřadnicového systému topografické mapy do souřadnicového systému mapy využití půdy tak, aby se shodovaly.<\/LI>Převést topografickou mapu na DEM pomocí nástroje "topo to raster"<\/LI>Vytvořit mapu expozice pomocí DEM jako vstupu.<\/LI>Vytvořit mapu sklonu pomocí DEM jako vstupu.<\/LI>Vytvořit mapu intenzity slunečního záření pomocí nástroje "area solar radiation" s DEM jako vstupem<\/LI> ZDE MÁM PROBLÉM. <\/LI>Chci použít nástroj intersect, abych viděl, kde se vrstvy expozice, sklonu a intenzity slunečního záření protínají. Ale nemohu použít nástroj intersect, protože tyto 3 vrstvy nejsou feature classes (které nástroj intersect používá jako vstupy). Zkoušel jsem je převést na feature classes, ale nešlo to, protože se nezobrazují jako dostupné vstupy v nástroji "raster to polygon". <\/LI>Existuje nějaký způsob, jak bych mohl použít "RASTER CALCULATOR"? Zdá se to jako životaschopná možnost, ale stále nejsem moc zdatný v používání kalkulačky. <\/LI>Zkoušel jsem tento řetězec: "Solar_intensity_raster" + "slope raster" + "aspect raster" a dostal jsem se blízko, ale vytvořený raster označil některé oblasti jako vhodné pro solární panely, i když nejsou. <\/LI>Myslel jsem na vytvoření řetězce něco jako: ""solar_intensity_raster" > 400000" + ""slope_raster" < 35" + ""aspect_raster" == south"", ale stále jsem nezkušený a nejsem si jistý, jak to správně napsat. <\/LI><\/OL><\/P>Nějaká doporučení? <\/P><\/BODY><\/HTML>