<\/HEAD>
Nacházíme se v naléhavé potřebě použít něco jako Drone2Map, abychom rychle získali georeferencované snímky pořízené dronem do ortofota a distribuovali je správným lidem ještě ten samý den. Zkoušel jsem použít pouze ArcGIS Pro, abych ukázal, jak obtížné je importovat takové snímky z dronu a poté je georeferencovat (což kvůli chybám jsem musel dělat ručně), aby mohly být okamžitě použity v GIS. Trvalo to dny projít 50-100 snímků a vytvořit mozaiku pro použití v GIS, a přesnost byla hrozně špatná; proto náš případ použití silně podporuje potřebu tohoto softwaru.<\/SPAN><\/P><\/P>Potřebuji se naučit (a pak vysvětlit manažerům), jak Drone2Map skutečně funguje (tj. pracovní postup). Pokud bude potřeba jakákoli ruční úprava v GIS pro tyto snímky, nebude to snadno prodejné:<\/SPAN><\/P><\/P>Jsou zachycené snímky z kamery dronu georeferencovány pomocí Drone2Map? (tj. vloží se jednoduše do GIS na správné místo po načtení jako vrstva?).<\/SPAN><\/LI>Je stále potřeba ručně posunout zachycené snímky (nebo dlaždicové snímky), aby "seděly" poté, co jsou v GIS?<\/SPAN><\/LI>Jaký druh post-processingu (pokud vůbec nějaký) lze očekávat po zachycení snímků (tj. po použití Drone2Map), nebo zda Drone2Map jednoduše zvládne všechny kroky pracovního postupu?<\/SPAN><\/LI>Pokud se provede vhodné plánování letu, existuje limit, kolik snímků lze spojit dohromady do jednoho velkého obrázku (máme zde omezení výšky kvůli dvěma aerodromům)?<\/SPAN><\/LI>Bere Drone2Map v úvahu pitch, yaw a výšku dronu, plus směr, kterým kamera mířila v době pořizování snímků (je měřítko, rotace obrazu a přesná poloha správná při importu do GIS)?<\/SPAN><\/LI><\/UL><\/P>Jsem téměř přesvědčen o této technologii, ale stále potřebuji správně informovat vrcholové manažery o tom, jak moc tento software zlepší naše schopnosti práce s dronovými snímky.<\/SPAN><\/P><\/P>Děkuji<\/EM><\/SPAN><\/P><\/BODY><\/HTML>