<\/HEAD>
Kde je nejlepší místo pro nalezení bezplatných (pokud možno) dat o ulicích v USA obsahujících atributy rychlosti, jízdních pruhů a třídy silnice pro VŠECHNY úseky? <\/P>
<\/P>
Provádím analýzu konektivity zahrnující místní a sekundární silnice ve městě a hledám podrobnější data. Bylo snadné najít kompletní data pro hlavní silnice a dálnice, ale ne tak snadné pro místní a sekundární silnice.<\/P>
<\/P>
Zkoušel jsem tyto možnosti:<\/P>
Extrahovaná data OSM o silnicích, která obsahují třídu silnice pro každý úsek, ale u mnoha terciárních a obytných silnic chybí atributy maxspeed a Layer (jízdní pruh).<\/P>
<\/P>
Prohlédl jsem Google API pro rychlostní limity a zjistil jsem, že může vypočítat pouze omezený počet bodů nebo úseků a nepokryje oblast, kde provádím analýzu. (Možná existuje kód, který by mohl extrahovat rychlost z API a připojit ji k OSM ulicím?...)<\/P>
<\/P>
Hledal jsem data o místních silnicích, státních silnicích a federálních dálnicích na příslušných webech a zjistil jsem, že tyto zdroje také postrádají atributy jako rychlost a jízdní pruhy u mnoha místních a sekundárních silnic.<\/P>
<\/P>
Dávám přednost tomu nepřiřazovat rychlost a jízdní pruhy na základě fclass v datech OSM. Také bych se rád vyhnul kontaktování zaměstnanců místní správy kvůli získání soukromých dat. (I když to může být jediná možnost...)<\/P>
<\/P>
Kde bych mohl najít bezplatná routovatelná data o ulicích s velmi podrobnými atributy? Pokud ne zdarma, jaké by byly nejlepší možnosti placených datasetů (Navmart, Navteq atd.)?<\/P><\/BODY><\/HTML>