<\/HEAD>
Hledám názory nebo zkušenosti ostatních s přístupem ke zjemnění polylinií LongestFlowPath tak, aby byla hodnota Shape_Length přesnější. Porovnávám nedávnou analýzu Arc Hydro s minulým ručním měřením. Zjišťuji, že LongestFlowPath vypočítaný pomocí Shape_Length je mnohem delší než ten změřený ručně.<\/P>
<\/P>
Předpokládá se, že něco změřené pomocí GIS by mělo být přesnější než měření stejných věcí ručně: alespoň přesnější a opakovatelné. V minulosti se k měření LongestFlowPath (L) na papírové topografické mapě nebo USGS quad mapě<\/SPAN> používalo inženýrské pravítko nebo kolečko. Nicméně v mém testovacím případě při použití GIS jde L z 5,25 mil změřených ručně na 6,1 mil pomocí Arc Hydro! Samostatné ruční měření provedla třetí strana a zaznamenala 5,6 mil.<\/P><\/P>Tato délka L a CentroidalLongestFlowPath (Lca), která je založena na L, se používají v naší rovnici zpoždění. Proto jsem nucen studovat proces GIS, abych zjistil, co se děje.<\/P><\/P>Prohlédl jsem polyline vizuálně a zjistil jsem, že protože polyline "skáče" z centra mřížky DEM na centrum mřížky, je delší. Skákání je nejvýraznější, když je směr potoka pod úhlem 45 stupňů. Jsou místa, kde GIS přesněji sleduje potok než ruční měření, což je dobré. Minulé úsilí úplně přestřihlo meandr. Chci, aby analýza GIS více odpovídala "ruční" metodě, protože rovnice byly vyvinuty dávno, kdy byla "lidská chyba" součástí procesu.<\/P><\/P>Použil jsem nástroj Cartography Tools.tbx\Generalization\Smooth Line k otestování úrovně zjemnění, která by mohla být přijatelná. Chci stanovit standardní postup tak, aby výsledky z GIS byly přesnější než ruční měření, ale aby přesnost nebyla tak vysoká, že by přecenila L.<\/P><\/P>V metodě PAEK v tomto nástroji existuje tolerance zjemnění. Spustil jsem metodu PAEK s různými hodnotami, abych zjistil, která hodnota dělá to, co chci bez přehánění. Přiložený jpg ukazuje původní L (čárkovaně) ve srovnání se zjemněnými polyliniemi s tolerancemi 20ft, 30ft a 50ft. Také jsem to spustil s 100ft jen pro ukázku krajního spektra výsledků. DEM má rozměry 10' x 10'.<\/P><\/P>Zajímalo by mě, jestli někdo jiný řešil tento problém.<\/P><\/P>Děkuji.<\/P><\/P>Mark<\/P><\/P>PS - V příloze jsou dvě čárkované čáry. Čárkovaná čára se světle zelenou barvou je původní L z Arc Hydro s délkou 6,1 mi. Druhá bílá byla vytvořena ručně v GIS a má délku 5,8 mil.<\/P><\/BODY><\/HTML>