<\/HEAD>
Mám městský kanalizační systém (potrubí, šachty atd.), kde jsou potrubí nakreslena směrově. Máme data o spotřebě vody na parcelních bodech (v podstatě každý pozemek má 1 nebo více bodů představujících každý vodní účet na tom pozemku s číslem spotřeby vody, přes 21 000 parcelních bodů). Rádi bychom nějak automatizovali sčítání a přenos těchto dat o spotřebě buď na nejbližší potrubí, nebo na nejbližší šachtu po směru toku. Problémy, které vidím při přechodu z parcelního bodu na nejbližší šachtu, jsou, že nejbližší šachta může být proti proudu připojení a posílat tok na nesprávný bod, nebo pokud je nejbližší šachta na jiné ulici. Takže si myslím, že nejlepší by bylo přenášet data z parcelního bodu přímo na hlavní kanalizační potrubí a i tak se objeví problémy na rohu ulic. Problém je v tom, že nemáme kanalizační servisní vedení, abychom věděli, na které ulici/potrubí je každé kanalizační připojení. Kdybych je měl, použil bych buď servisní vedení, nebo uzel na spojení mezi servisním vedením a hlavním potrubím k umístění dat o spotřebě účtu. Momentálně mám software pro modelování vody, který dokáže získat data z parcelních bodů k nejbližšímu modelovému uzlu, ale jak jsem řekl, bylo by to dost nepřesné. Ví někdo, jestli je něco takového možné udělat? <\/P><\/BODY><\/HTML>