<\/HEAD>
Dobré ráno,<\/P>
<\/P>
Jsem terénní\/mapovací technik v malé městské elektrárenské společnosti a nedávno jsem začal přecházet na ArcGIS Pro\/ArcGIS online po letech používání ArcMap\/ArcCatalog. Nedávno jsem používal rozšíření Publisher, abych mohl umístit mapy na tablety s Windows 10, aby je pracovníci na lince mohli v terénu prohlížet (offline pouze pro čtení pomocí ArcReader). Chci, aby mohli mapy zobrazovat, ale nemohli je nijak měnit.<\/P>
<\/P>
Během řešení některých problémů s PC mi zástupce zákaznické podpory ESRI řekl o výhodách přechodu na ArcGIS Pro, což mě zaujalo. Myslím, že je skvělé mít možnost nahrávat mapy a umožnit členům vaší organizace je zobrazovat přímo v terénu, a zároveň by mi to umožnilo provádět změny a nahrávat nejnovější mapy bez nutnosti sbírat všechny tablety k aktualizaci obsahu, jak to nyní dělám s ArcReader.<\/P>
<\/P>
Problém je v tom, že ArcGIS online je zjevně zaměřený hlavně na iOS a momentálně nemám žádná zařízení Apple. Aplikace ArcGIS Explorer pro tablet s Windows 10 je momentálně ve fázi Beta, nefunguje příliš dobře a vůbec nepracuje offline. Zástupce zákaznické podpory mi řekl, že mohu použít aplikaci Collector, ale řešení pro použití map offline je velmi časově náročné a zatím jsem to nedokázal vyřešit. Také máme více než 20 map, které by měly být kdykoli dostupné offline v terénu. Příkladem může být výpadek elektřiny v odlehlé oblasti – pracovníci linky by potřebovali vzít tablety offline a být schopni mapy zobrazit bez možnosti vrátit se do dílny, připojit tablety (protože naše kancelář nemá wifi.........) a stáhnout mapu. Stojí za zmínku, že mám telefon s Androidem a aplikace Collector funguje docela dobře, ale občas spadne.<\/P>
<\/P>
Takže otázka zní: jaké mám možnosti s mým současným nastavením? Rád bych, aby moje organizace zakoupila iPady s mobilním připojením, ale nevidím, že by k tomu došlo, protože některý náš další software je založený na Windows a už máme 4 tablety s Windows 10, které stojí kolem 2 000 dolarů každý.<\/P>
<\/P>
Děkuji,<\/P>
Josh Peets<\/P><\/BODY><\/HTML>