<\/HEAD>
Momentálně pracuji s databází zdrojů založenou na ArcGIS. Pracovní postup spočívá v vytvoření tabulkových dat, poté může být v pozdější fázi prostorová data digitalizována ve spojení s tabulkovými daty. Mám také samostatnou prostorovou vrstvu, která se zabývá stejným zdrojem.<\/P>
<\/P>
Můj problém je, že v současné době mám dvě vrstvy, které obsahují prostorové umístění pro stejný zdroj, a jednu, která obsahuje tabulková data. Chtěl jsem to zjednodušit na jednu prostorovou vrstvu a jednu tabulkovou vrstvu, přičemž obě by byly propojené. Na čem však momentálně narážím, je to, že tabulková databáze nemá vestavěný způsob propojení s prostorovým umístěním. Prostorová umístění lze digitalizovat pouze pomocí pracovního postupu dané vrstvy. (Jednoduché připojení nebo vztah by zde nefungoval, protože za prvé musí být propojení nezávislé na jedné mapě a za druhé je databáze nastavena tak, že lokality jsou v atributové tabulce vyjádřeny pouze tehdy, když je prostorové umístění digitalizováno)<\/P>
<\/P>
Existuje nějaký způsob, buď prostřednictvím skriptovaného procesu, který lze přidat, nebo již existující cesta/nástroj ArcGIS, jak propojit prostorová data v jedné vrstvě s tabulkovými daty v jiné vrstvě, přičemž tyto vrstvy zůstanou oddělené, ale toto propojení bude vestavěnou funkcí pro tabulkovou vrstvu? (Obrácené propojení není nutné, protože prostorová vrstva zahrnuje nejen lokality relevantní pro mou databázi, ale i další databáze. V podstatě chci mít jednu primární prostorovou vrstvu pro více použití).<\/P>
<\/P>
Jakékoli myšlenky nebo rady budou velmi oceněny. Momentálně nemohu najít nic, co by přesně odpovídalo tomu, co hledám.<\/P><\/BODY><\/HTML>