<\/HEAD>
Používám STRM 90m DEM k určení hydrologických charakteristik pro projekty, na kterých pracujeme v Africe. Dosud jsem našel velmi málo anomálií v DEM. Jedinou nevýhodou SRTM 90m DEM je, že říční úseky (toky) nejsou vždy dobře definovány, což ovlivňuje hydrologické charakteristiky. Nedávno jsem stáhl aktualizovanou verzi HydroSHEDS SRTM. Právě pracuji na projektu a rozhodl jsem se použít HydroSHEDS DEM k odvození hydrologických charakteristik a zjistil jsem, že DEM obsahuje anomálie\artefakty (např. pruhování), které procházejí DEM a vypadají jako čtverce, pravděpodobně zavedené během slučování dlaždic.<\/P>
<\/P>
Existuje nějaký způsob, jak odstranit tyto systematické chyby z DEM, aniž by se výrazně změnil DEM? Narazil jsem na uživatele používající Fast Fourier Transforms <\/STRONG> filtr k odstranění systematických chyb z DEM. Nejsem si jistý, jak to aplikovat v ArcGIS. Jakékoli návrhy jsou vítány.<\/P><\/P>Přiložil jsem ukázkový obrázek systematických chyb.<\/P><\/P>S pozdravem<\/P><\/BODY><\/HTML>