<\/HEAD>
Snažím se vymezit téměř 700 povodí z výtokových bodů Stormwater na relativně malých tocích nižšího řádu. Zjistil jsem, že 1metrové a 30metrové DEM jsou buď příliš detailní, nebo příliš hrubé měřítko pro tuto práci. Byl mi poskytnut více 10metrových .tif souborů k použití pro DEM.<\/P>
- Použil jsem nástroj 'Mosaic to New Raster', který má překrývající se efekt na rastrových snímcích, což je činí nepoužitelnými (obrázek 1). Můj nejlepší odhad je, že nástroj mozaiky bere "černé" oblasti, které by měly mít nulovou hodnotu, a přiřazuje jim velmi nízkou číselnou hodnotu. Když se použije nástroj mozaiky, pracuje s nejvrchnější vrstvou a používá její hodnotu před vrstvami pod ní.<\/P>
- Abych se tomu vyhnul, zkusil jsem nástroj 'Raster Catelog To Raster Dataset', jestli by se choval jinak, ale zdá se, že dělá přibližně totéž jako výše.
- Obrázky 1 a 2 ukazují překrývající se efekty a "černé oblasti" s extrémně nízkými hodnotami<\/P>
<\/P>
Nejsem si úplně jistý, jak tento problém překonat. Existuje nějaký nástroj jako 'Mosaic to New Raster', který by ignoroval tyto nízké hodnoty? Nebo je nějaký způsob, jak upravit tyto hodnoty v každé rastrové vrstvě? <\/P>

<\/P><\/BODY><\/HTML>