Ahoj!<\/P>
<\/P>
Momentálně sleduji kurz GIS na Coursera.com a jedním z úkolů bylo vytvořit vrstvu streamorder.<\/P>
Po dokončení cvičení bez problémů jsem se pokusil udělat stejný úkol pro oblast, kde bydlím.<\/P>
Toto je v San Cristobal de las Casas, Chiapas, Mexiko.<\/P>
Našel jsem DEM soubory (.bil), které jsem si myslel, že potřebuji pro svůj projekt, a stáhl je. (celkem 4)<\/P>
Vista general<\/A> --> zde je odkaz na soubor, který jsem stáhl.<\/P>Celkove jsem stáhl 4 pro oblasti. (E15D51, E15D52, E15D61 a E15D62)<\/P>Spojil jsem je dohromady a začal pracovat.<\/P><\/P>1. Nástroje Spatial analyst --> Hydrology --> Flowdirection.<\/P>vstup=můj spojený soubor <\/P><\/P>2. Nástroje Spatial analyst --> Hydrology --> Flow Accumulation<\/SPAN><\/P>Vstup=vrstva Flowdirection. (FLOAT)<\/SPAN><\/P><\/P>3. Nástroje Spatial analyst --> Conditional --> Set-null<\/SPAN><\/P>Vstup: vrstva FlowAccumulation<\/SPAN><\/P>Výraz: Hodnota < 3000<\/SPAN><\/P>Výstup= vrstva Flowaccumulation<\/SPAN><\/P><\/P>4 Nástroje Spatial analyst --> Hydrology --> Streamorder<\/SPAN><\/P>Vstup= Setnull_accumulation_layer<\/SPAN><\/P>Výstup = vrstva Flowdirection<\/SPAN><\/P>Metoda: Strahler<\/SPAN><\/P><\/P><\/P>Výsledek není opravdu uspokojivý, protože jsou viditelné pouze malé části potoků (nespojené).<\/SPAN><\/P>Nyní přemýšlím, co se pokazilo.<\/SPAN><\/P>Je to moje chyba, nebo jsou .bil soubory příliš nízké kvality?<\/SPAN><\/P>(Toto chci vytvořit (pouze potoky)): Mapa de la cuenca<\/A> <\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Doufám, že mi to někdo objasní,<\/SPAN><\/P>Přidal jsem mappackage mé 'práce'.<\/SPAN><\/P><\/P>Díky a pozdravy<\/SPAN><\/P><\/P>Michiner<\/SPAN><\/BODY>
Celkove jsem stáhl 4 pro oblasti. (E15D51, E15D52, E15D61 a E15D62)<\/P>
Spojil jsem je dohromady a začal pracovat.<\/P>
1. Nástroje Spatial analyst --> Hydrology --> Flowdirection.<\/P>
vstup=můj spojený soubor <\/P>
2. Nástroje Spatial analyst --> Hydrology --> Flow Accumulation<\/SPAN><\/P>Vstup=vrstva Flowdirection. (FLOAT)<\/SPAN><\/P><\/P>3. Nástroje Spatial analyst --> Conditional --> Set-null<\/SPAN><\/P>Vstup: vrstva FlowAccumulation<\/SPAN><\/P>Výraz: Hodnota < 3000<\/SPAN><\/P>Výstup= vrstva Flowaccumulation<\/SPAN><\/P><\/P>4 Nástroje Spatial analyst --> Hydrology --> Streamorder<\/SPAN><\/P>Vstup= Setnull_accumulation_layer<\/SPAN><\/P>Výstup = vrstva Flowdirection<\/SPAN><\/P>Metoda: Strahler<\/SPAN><\/P><\/P><\/P>Výsledek není opravdu uspokojivý, protože jsou viditelné pouze malé části potoků (nespojené).<\/SPAN><\/P>Nyní přemýšlím, co se pokazilo.<\/SPAN><\/P>Je to moje chyba, nebo jsou .bil soubory příliš nízké kvality?<\/SPAN><\/P>(Toto chci vytvořit (pouze potoky)):
<\/SPAN><\/P>Doufám, že mi to někdo objasní,<\/SPAN><\/P>Přidal jsem mappackage mé 'práce'.<\/SPAN><\/P><\/P>Díky a pozdravy<\/SPAN><\/P><\/P>Michiner<\/SPAN><\/BODY>
I didn't see whether 'sinks' were filled or whether you were working with a depressionless DEM. If it isn't, you won't get satisfactory results as outlined here Creating a depressionless DEM—Help | ArcGIS for Desktop which is a prerequisite for pretty well everything in your workflow
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Jste tu noví? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.