<\/HEAD>
Takže nejdříve jsem úplný nováček v ArcGIS, jsem člověk z CADu.... <\/P>
<\/P>
Vytvořil jsem mapu odtoku dešťové vody pomocí Civil 3d pro klienta. Zajímají se o nějaký typ mapy, na kterou by mohli kliknout na čáru a ta by zvýraznila tok až k cíli, tento nápad doporučil někdo, kdo zná ArcGIS, ale nejsou si jisti, jak tento problém řešit. <\/SPAN><\/P><\/P>Hrával jsem si s ArcGIS\/Map a zdá se, že bych mohl použít geometric networks a network analyst k něčemu takovému. Nejprve by to bylo nejlepší řešení tohoto problému, pokud ne, můžete mě nasměrovat na lepší řešení? <\/SPAN><\/P><\/P>Za druhé, jak to dostanu do rukou klientovi (nemají žádný GIS software). Bude to muset být nějaká webová aplikace, nebo existuje nějaký typ bezplatného prohlížeče? Také ohledně této aplikace, bude to vyžadovat nějaké skriptování, aby to fungovalo tak, jak chci, nebo je tato funkčnost zabudována přímo v ArcGIS a jejich webovém aplikačním systému.<\/SPAN><\/SPAN><\/P><\/P>Nakonec bych měl toto zkoušet dělat pomocí ArcGIS nebo ArcMap? <\/SPAN><\/P><\/P>Vím, že je to spousta otázek a jakákoli pomoc by byla oceněna. Googluji jako šílenec a snažím se zjistit, kde začít s učením všeho toho a snažím se určit, jestli mohu stanovit <\/SPAN>realistický<\/SPAN> cíl naučit se to všechno do března. <\/SPAN><\/SPAN><\/P><\/BODY><\/HTML>