Dobrý den,<\/SPAN><\/P>Momentálně pracuji na tréninku modelu deep learning v ArcGIS Pro, který bude detekovat geotermální snímky v Landsat 8 snímcích. Řídím se tímto tutoriálem: Train Deep Learning ModelHelp | Dokumentace<\/A> .<\/SPAN><\/P><\/P>Momentálně jsem zaseknutý na posledním kroku procesu, samotném tréninku modelu. Vytvořil jsem správnou složku pro všechna exportovaná tréninková data a nyní pracuji s Pythonem. Zde je můj kód níže:<\/SPAN><\/P><\/P>importujte<\/SPAN> <\/SPAN>arcpy <\/SPAN><\/P>z<\/SPAN> <\/SPAN>arcpy.ia <\/SPAN><\/SPAN>importujte<\/SPAN> <\/SPAN>* <\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P># Zkontrolujte licenci rozšíření ArcGIS Image Analyst<\/P>arcpy.CheckOutExtension("ImageAnalyst"<\/SPAN>)<\/P><\/P># Definujte vstupní parametry<\/P>in_folder = "C:\\Users\\gphy426\\Documents\\Geothermal Pombo\\training_data_geoproc"<\/SPAN>out_folder = "C:\\Users\\gphy426\\Documents\\Geothermal Pombo\\trained_model"<\/SPAN>max_epochs = 20<\/SPAN>model_type = "FEATURE_CLASSIFIER"<\/SPAN>batch_size = 2<\/SPAN>arg = "# #"<\/SPAN>learning_rate = None<\/SPAN>backbone_model = "RESNET34"<\/SPAN>pretrained_model = None<\/SPAN>validation_percent = 10<\/SPAN>stop_training = "STOP_TRAINING"<\/SPAN># Spusťte příkaz<\/P>TrainDeepLearningModel(in_folder, out_folder, max_epochs, model_type, bath_size, arg, learning_rate, backbone_model, pretrained_model, &nbpspvalidation_percent, stop_training)
<\/P>
Momentálně jsem zaseknutý na posledním kroku procesu, samotném tréninku modelu. Vytvořil jsem správnou složku pro všechna exportovaná tréninková data a nyní pracuji s Pythonem. Zde je můj kód níže:<\/SPAN><\/P><\/P>importujte<\/SPAN> <\/SPAN>arcpy <\/SPAN><\/P>z<\/SPAN> <\/SPAN>arcpy.ia <\/SPAN><\/SPAN>importujte<\/SPAN> <\/SPAN>* <\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P># Zkontrolujte licenci rozšíření ArcGIS Image Analyst<\/P>arcpy.CheckOutExtension("ImageAnalyst"<\/SPAN>)<\/P><\/P># Definujte vstupní parametry<\/P>in_folder = "C:\\Users\\gphy426\\Documents\\Geothermal Pombo\\training_data_geoproc"<\/SPAN>out_folder = "C:\\Users\\gphy426\\Documents\\Geothermal Pombo\\trained_model"<\/SPAN>max_epochs = 20<\/SPAN>model_type = "FEATURE_CLASSIFIER"<\/SPAN>batch_size = 2<\/SPAN>arg = "# #"<\/SPAN>learning_rate = None<\/SPAN>backbone_model = "RESNET34"<\/SPAN>pretrained_model = None<\/SPAN>validation_percent = 10<\/SPAN>stop_training = "STOP_TRAINING"<\/SPAN>
# Spusťte příkaz<\/P>
TrainDeepLearningModel(in_folder, out_folder, max_epochs, model_type, bath_size, arg, learning_rate, backbone_model, pretrained_model, &nbpspvalidation_percent, stop_training)
Hi Nick,
The training api and tools use "transfer learning" to train our models which means your data needs to be 3 Band 8 bit. What I would suggest to make your dataset training capable, is to use a composite band tool/function on your dataset to make it 3 band( Here is some help How To: Convert individual raster bands into a color or multiband image ). If it is not 8 bit you can use the stretch function to make it 8 bit. Then run the Export training tool (using PASCAL VOC Objects option ) and then train your data. Hope this helps.
Thanks
Sangeet
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Jste tu noví? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.