<\/HEAD>
Ahoj,<\/P>
Mám problém, který nedokážu vyřešit. Mám poměrně velké zkušenosti s ArcGIS, zejména s dopravní analýzou.<\/P>
Mám jednu vrstvu multimodálních zastávek, kde je možné změnit dopravní režim, tj. mezi autobusem a metrem. V síťovém datasetu tyto zastávky představují spojovací body mezi autobusem a metrem. Proto musí být tyto zastávky přiřazeny do obou skupin konektivity - autobus a metro.<\/P>
Jednou důležitou podmínkou je, že tyto body musí být umístěny přesně na lince dopravní sítě. Snažil jsem se to udělat pomocí geoprocesního nástroje Snap. Vypadalo to dobře, ale když jsem přiblížil, zjistil jsem, že body neleží přesně na lince. Zkoušel jsem mnoho dalších triků, ale bez úspěchu.<\/P>
Pak jsem použil nástroj Locate Features Along Route. Výsledkem byla tabulka, kterou jsem použil k provedení Display Route Events. Výsledkem byla bodová vrstva Route Events. Pouze v této vrstvě byly všechny body (multimodální zastávky) umístěny přesně na dopravních linkách, i když jsem přiblížil na maximum. Ale..... nemohu použít bodovou vrstvu Point Events jako vstupní vrstvu pro síťový dataset. Musím ji převést na shapefile nebo feature class. Ale pak - body se trochu posunou od dopravních linek. <\/P>
Jsem v jakémsi pasti a nemohu pokračovat ve své práci.<\/P>
Moc děkuji za vaši pomoc!<\/P>
Klemen<\/P><\/BODY><\/HTML>