<\/HEAD>
Ahoj! Pracuji pro středně velkou neziskovou organizaci, která právě zakládá náš GIS program. V současné době máme dva hlavní analytiky a přibližně 5 uživatelů, kteří také mají zkušenosti s GIS a kteří by měli prospěch z přístupu (tento počet se může zvýšit). Naše vedení přešlo kompletně na úložiště OneDrive\/Sharepoint bez lokálního serverového úložiště. Většinou všichni pracujeme na dálku, což je částečně důvod, proč tento krok učinili. Ideálně bychom měli jedno místo, kde budeme uchovávat všechna naše GIS data, projekty, zdroje atd., ke kterému by měli přístup a mohli z něj pracovat všichni uživatelé GIS. Nepřipravujeme mnoho souběžných úprav, ale chceme odstranit duplicitní ukládání stejných dat na více místech. Nevytváříme mnoho dat, spíše používáme data vytvořená jinými (některá velká jako národní pokrytí krajiny, snímky atd.). Četl jsem některé komentáře o problémech s OneDrive\/Sharepoint. Zatím jsem měl nějaké problémy se synchronizací při práci s projekty ArcGIS Pro uloženými na OneDrive a také jsem měl potíže s běháním jednoduchých python skriptů s daty uloženými v Sharepointu. Takže to není ideální. Co dělaly jiné organizace v této situaci? Zkoumáme možnost nasazení ArcGIS Enterprise, ale nevíme, jestli to není příliš pro tak malou skupinu. Další složkou je, že ideálně bychom chtěli vytvářet interaktivní aplikace a mapy, z nichž některé by byly viditelné pouze interně bez nutnosti AGOL licencí pro každého diváka (ale také mnohé by byly veřejně přístupné). Přemýšlíme o konzultaci s obchodním poradcem Esri, ale nejdříve jsme chtěli zjistit, jaké informace byste mohli sdílet vy. Děkujeme!<\/SPAN><\/P><\/BODY><\/HTML>