<\/HEAD>
Ahoj všichni! Používám ArcGIS 10.4.1. Snažím se vytvořit síťovou databázi pomocí shapefile s přibližně 1000 liniemi a shapefile s přibližně 2000 body. Linie zobrazují železniční systém a soubor bodů ukazuje stanice podél železnice. Zkoušel jsem vytvořit síťovou databázi, ale nedaří se mi to. Zkoušel jsem použít některé základní tutoriály, ale mám problém pochopit, jaké informace jsou potřeba k vytvoření sítě, která bude nakonec fungovat. Takže na začátek, jaké informace jsou základní pro vytvoření síťové databáze? Které sloupce jsou potřeba? Mám informace o délce linií a umístění bodů, ale nic víc. Nemám žádné informace o čase, který trvá vlakům projet po liniích.<\/P>
<\/P>
Důvodem vytvoření tohoto je zjistit, které stanice jsou projížděny podél určitých tras, protože potřebuji odstranit ty trasy, které vedou přes několik stanic, a mít pouze ty, které vedou z jedné stanice do druhé. Pokud existuje jiný nástroj, který lze použít pro toto, který jednoduše vezme jeden bod k druhému a poskytne výstup o tom, které body se překrývají podél železnice, byl bych velmi vděčný!<\/P>
<\/P>
Zde je obrázek toho, jak mapa vypadá nyní:<\/P>
<\/P><\/BODY><\/HTML>