<\/HEAD>
Pracuji na vymezení naší oblasti služby MS4 (oblast, která odvádí do regulovaných výpustí) v našem okrese. Úspěšně jsem vyčistil naši síť dešťové kanalizace a přepracoval DEM pomocí potoků a příkopů (všechny vzory povrchového odtoku) a vyrovnal DEM s vodními plochami.<\/P>
<\/P>
Co jsem udělal, bylo vyčištění sítě, poté sloučení všech hran a uzlů, přiřazení hydroidů, generování from\/to uzlů a vyplnění nextdownid. Poté jsem vybral všechny potoky, exportoval je do nové gdb a nového datasetu prvků. Vybral jsem všechny příkopy, exportoval je do stejné gdb a stejného datasetu prvků atd. Tyto potoky a příkopy jsem použil k přepracování DEM ve dvou samostatných procesech, protože jsem chtěl, aby příkopy byly užší než potoky. Potoky a příkopy jsem sloučil pro použití ve funkci přiřazení sklonu toku. (Tyto nové třídy prvků budou použity pouze pro přepracování DEM)<\/P>
<\/P>
Běžel jsem to 25 hodin, s maximální nadmořskou výškou nastavenou na 10000 a poklesem nadmořské výšky nastaveným na 10. Poté jsem operaci zrušil a pole FromElev a ToElev nebyla vyplněna.<\/P>
<\/P>
Původně jsem používal ArcHydro toolbar v mapovém dokumentu a minulou noc jsem to spustil přes ArcToolbox, myslel jsem si, že by to mohlo něco změnit. Ráno jsem zjistil, že se to nedokončilo, ale neobjevila se žádná chyba ani zpráva o důvodu selhání. Moje okno Geoprocessing -> Results mi neposkytuje žádné informace o procesech, které jsem spustil včera (nejsem si jistý proč).<\/P>
<\/P>
V mé síti jsou kromě potoků a příkopů i další linie... hlavní a spojovací linie. Hlavní linie samozřejmě nechci vypálit do mého DEM a spojovací linie slouží jen k udržení konektivity, když si nejsme jisti přesným způsobem propojení prvků, ale víme, že tok směřuje tímto směrem. Mohla by pole fromnode a tonode způsobovat problém, protože nemůže najít linii po proudu?<\/P>
<\/P>
Proč by trvalo ArcHydro tak dlouho vyplnit tato pole?<\/P>
<\/P>
Má někdo nějaký názor? <\/P><\/BODY><\/HTML>