<\/HEAD>
Pracuji na vytvoření přizpůsobeného nástroje pro mapování pro klienta. Chtěli by použít standardní aplikaci AGOL/Portal jako výchozí bod a přidat některé vlastní widgety pro provádění různých specifických obchodních funkcí (integrace s jinými systémy, vlastní nástroje pro označování mapy atd.). Použil jsem WAB Dev. Edition ke stažení testovací aplikace a přizpůsobil některé widgety, poté jsem ji nasadil na interní testovací server a vše funguje správně. Testovací aplikace používá AGOL mapu, která je sdílena se všemi - takže při vstupu do lokálně hostované aplikace se nezobrazuje přihlašovací formulář AGOL.<\/P>
<\/P>
Moje otázka se týká vytvoření systému uživatelského přístupu pro tuto aplikaci. Můj klient má několik ESRI Named User účtů, ale chtěli by umožnit přístup k jejich aplikaci potenciálně 50-100 interním uživatelům. Tito uživatelé by potřebovali přístup k několika vrstvám a možnost tyto vrstvy upravovat. Vytvořil jsem některé SDE feature classy v rámci místní instance Portal klienta (byly publikovány přes federovaný ArcGIS Server - takže mají přístup pomocí named user účtu). Podařilo se mi zjistit, jak přidat tyto vrstvy do mapy při spuštění aplikace (použitím named user účtu k autentizaci vrstev), ale to znamená ukládání named user účtu a potenciálně umožnění více uživatelům používat jeden named user přístupový bod (což si myslím, že není v souladu s licencováním ESRI).<\/P>
<\/P>
Jaké máme zde možnosti? Umožňuje licencování ESRI přidávat (během běhu) vrstvy do sdílené mapy, která je sdílena se všemi? Pokud ano, mohou tyto vrstvy pocházet z SDE databáze a být publikovány přes ArcGIS Server? Co když je použito standardní ověřování ArcGIS Serveru z nefederovaného serveru? Tj. vytváření uživatelů v nástroji správy uživatelů ArcGIS Serveru, kteří nejsou named users.<\/P>
<\/P>
V zásadě bychom chtěli spravovat uživatelský přístup k aplikaci bez použití systému named user. Zdá se, že je to technicky možné, ale odpovídá to licencování?<\/P>
<\/P>
Snažili jsme se tuto otázku položit naší místní podpoře, ale zatím jsme neobdrželi jasnou odpověď.<\/P><\/BODY><\/HTML>