Dobrý den,
Mám problém s integrací Field Maps s GPS jednotkami s vysokou přesností. Vytvořil jsem svou mapu pomocí Field Maps Designer a v mé mapě jsou tři vrstvy: Active_Research_Points, Active_Research_Lines, Active_Research_Polygons. Pro tuto vrstvu prvků jsem povolil metadata GPS. Jediná pole, která mám ve svém formuláři pro každou vrstvu (bod/čára/polygon), jsou následující:
Používáme přijímač Emlid a zařízení Trimble Android Handheld s aplikací Field Maps. Aplikace Field Maps je v nejnovější verzi. Ověřil jsem, že Field Maps je připojen k mému přijímači Emlid. Když se pokusím přidat bod do své mapy, zobrazí se chyba "Tento formulář obsahuje nepodporovaná data". Tato chyba se objevuje u všech 3 vrstev. Na snímku obrazovky výše můžete vidět, že neodkazuji na žádné vypočítané vrstvy ani metadata GPS, takže nechápu, proč tuto chybu vidíme. Úpravy jsou také povoleny pro všechna tato pole. Když jsem otevřel aplikaci ze svého apple iPhone (používajícího interní GPS telefonu), tato chyba se neobjevila a mohl jsem sbírat data.
Při pokusu o řešení problémů jsem zkusil vytvořit novou mapu pouze z 1 vrstvy - Active_Research_Points. V Field Maps Designer jsem do formuláře nepřidal žádná pole. Když jsem šel ven sbírat data z zařízení Trimble handheld, chyba se již neobjevila, nicméně všechna pole (včetně polí metadat GPS) se v aplikaci zobrazují k úpravám. Domnívám se, že k tomu dochází proto, že jsem nenastavil žádné konkrétní formuláře, takže to ve výchozím nastavení zobrazuje všechna pole.
Nyní, když se mi podařilo to rozběhnout v tomto nejzákladnějším nastavení, vstoupil jsem do Field Maps Designer pro tuto mapu a přidal jedno pole typu Single Line text. Když jsem šel zpět ven sbírat data, už to nebylo možné a obdržel jsem zprávu "tento Form obsahuje nepodporovaná data". Nerozumím, proč k tomu dochází, když přidám jen jedno pole. Aplikace je spokojená pouze tehdy, když v Field Maps designeru nenastavím žádná pole.
Rád bych získal pomoc s tímto problémem a rád poskytnu další podrobnosti, pokud bude potřeba!