Dobrý den všem, experimentuji s používáním GeoPDF v Field Maps, ale narazil jsem na problém. Vytvořím PDF mapu oblasti, ujistím se, že je nastavena jako GeoPDF a že souřadnicový systém mapy je nastaven na WGS 1984 Web Mercator (auxiliary sphere) WKID 3857. Po exportu nahraju PDF do ArcGIS Online a prošel jsem kroky v tomto dokumentu, abych jej nastavil pro offline použití https://www.esri.com/arcgis-blog/products/field-maps/field-mobility/add-geospatial-pdfs-to-your-field-maps-workflows. Odtud vytvořím offline oblast; Když vstoupím do mapy ve Field Maps a vytvořím offline oblast na zařízení, aplikace/mapa použije PDF jako základní mapu a PDF funguje podle očekávání.
Problém však nastává, když se pokouším nastavit předem určenou offline oblast ve Field Maps Designer přes AGOL. Oblast dokážu vytvořit bez problémů, ale když oblast stáhnu, očekávám, že mapa použije PDF, ale dostanu chybu "Basemap Incompatible", která odkazuje na konflikt projekcí a mapa se vrátí k výchozí mapě.
Při podrobnějším zkoumání jsem načetl PDF do nové mapy v Pro a zkontroloval souřadnicový systém, zjistil jsem, že projekce se změnila z plného "WGS 1984 Web Mercator (auxiliary sphere)" s WKID 3857 na "WGS_1984_Web_Mercator" s WKID 3785, což může způsobovat chybu nekompatibility (screenshoty níže).
Nastavení souřadnic v nové mapě po importu GeoPDF jako jediná vrstva:
Nastavení souřadnic mapy použité k vytvoření PDF:
Narazil už někdo na tento druh problému nebo zná nějaké řešení? V mém případě se snažím udělat z PDF lehčí alternativu základní mapy pro mé uživatele, kteří pracují v oblastech s nízkým připojením, a je běžné, že provozní oblasti vytváříme na backendu a říkáme jim "stiskněte toto pro stažení toho, co potřebujete offline" místo aby si museli vytvářet vlastní oblasti. Děkuji!