Pokud už bylo toto téma diskutováno, omlouvám se - snažil jsem se vyhledat co nejvíce klíčových slov před zveřejněním.
V blocích map je klíč/legenda uspořádaný jako neuspořádaný seznam (<ul>) klikacích míst, což funguje dobře pro vizuální i klávesnicovou navigaci. Nicméně položky seznamu (<li>) mají přiřazenou roli tlačítka (role="button"), což není platné—a je to porušení WCAG 2.1, které způsobuje, že uživatelé se čtečkami obrazovky nejsou informováni o počtu položek v seznamu. To se stává velkým problémem u robustních bloků map, které mají desítky nebo více míst k procházení pomocí tabulátoru.
Na dequeuniversity.com/rules/axe/4.12/list je dobré vysvětlení (a omlouvám se, nemohu odkazovat na text, protože můj účet není dost starý).
Ponechám to na znalějších než já, ale ideálně by legenda měla používat sémantický prvek jako <button> nebo <a> uvnitř každé položky seznamu, místo přiřazování klikací role přímo položce seznamu.
Je to něco, co by šlo řešit? Ptám se, protože jsme vládní vzdělávací instituce v USA a máme termín do 26. dubna 2027, aby veškerý náš obsah splňoval WCAG 2.1 (dle federálních předpisů ADA Title II). Milujeme Express maps ve StoryMaps, které používáme pro výuku a výzkum, ale pokud budou porušení, budeme je muset do termínu odstranit.
Děkuji za vše, co děláte!