Mám problém s duplicitními rastrovými snímky, které se objevují v odvozeném mozaikovém datasetu, a doufám, že získám nějaké rady ohledně osvědčených postupů, konkrétně kolem nastavení nástroje Synchronize Mosaic Dataset.<\/DIV>
<\/DIV>
Prostředí \/ Nastavení<\/STRONG><\/DIV>Enterprise GDB (SQL Server)<\/LI>Ortomosaiky (COG) uložené v S3<\/SPAN><\/LI>ArcGIS Pro 3.5.4 \/ ArcGIS Enterprise 11.5<\/SPAN><\/LI>Denní python skript pro ingestaci<\/SPAN><\/LI><\/UL>Struktura mozaiky<\/STRONG><\/DIV>3 zdrojové mozaikové datasety<\/STRONG>, rozdělené podle roku (2024, 2025, 2026).<\/SPAN><\/LI>Každý zdrojový mozaikový dataset obsahuje přibližně 15 000–20 000 rastrových snímků.<\/SPAN><\/LI>Nové ortomosaiky jsou přidávány denně.<\/SPAN><\/LI>Odvozený mozaikový dataset<\/STRONG> kombinuje tři zdrojové mozaiky pomocí: <\/SPAN>Raster Type: Table<\/SPAN><\/LI>(dle doporučení ESRI pro škálování velkých kolekcí)<\/SPAN><\/LI><\/UL><\/LI><\/UL>Pracovní postup<\/STRONG><\/DIV>Mám skript, který:<\/DIV>Zkontroluje S3 na nové ortomosaiky<\/SPAN><\/LI>Nahraje je do příslušného zdrojového mozaikového datasetu<\/SPAN><\/LI>Spustí Synchronize Mosaic Dataset na odvozeném mozaikovém datasetu<\/SPAN><\/LI><\/OL>Cíl je jednoduchý:<\/DIV> - Přidat jakékoli nové rastrové snímky do Derived MDS, které byly právě doručeny do Source MDS. Můj Derived MDS by měl být pouze identickou, kombinovanou<\/U> verzí mých 3 Source MDS.<\/DIV> <\/DIV>Problém<\/STRONG><\/DIV>Odvozený mozaikový dataset časem akumuluje duplicitní rastrové snímky.<\/DIV>Ve zdrojových mozaikách nejsou žádné duplicitní rastrové snímky.<\/SPAN><\/LI>Toto naznačuje, že něco v procesu synchronizace znovu zavádí nebo duplikuje položky místo toho, aby pouze přidávalo nové.<\/SPAN><\/LI><\/UL>Co jsem pozoroval<\/STRONG><\/DIV>Dříve jsem měl problém, že nástroj Synchronize Mosaic Dataset vůbec nezaznamenával nové rastrové snímky.<\/SPAN><\/LI>Po úpravě parametrů je nyní detekuje, ale nyní vidím problémy s duplikací.<\/SPAN><\/LI>Některé parametry způsobují, že proces trvá více než 8 hodin - což také není přijatelné.<\/SPAN><\/LI>Při testování na menší podmnožině mozaik (~10-20) se problém nepodařilo reprodukovat.<\/SPAN><\/LI>Toto je aktuálně spuštěný kód:<\/SPAN>arcpy.management.SynchronizeMosaicDataset(
in_mosaic_dataset=pDMDS,
new_items="UPDATE_WITH_NEW_ITEMS",
sync_only_stale="SYNC_STALE",
update_cellsize_ranges="NO_CELL_SIZES",
update_boundary="NO_BOUNDARY",
update_overviews="NO_OVERVIEWS",
build_pyramids="NO_PYRAMIDS",
calculate_statistics="NO_STATISTICS",
rebuild_raster="NO_RASTER",
update_fields="UPDATE_FIELDS",
fields_to_update="AquisitionDate;CenterX;CenterY;GroupName;ProductName;Raster;Shape;Tag;ZOrder",
existing_items="IGNORE_EXISTING_ITEMS",
broken_items="REMOVE_BROKEN_ITEMS",
skip_existing_items="SKIP_EXISTING_ITEMS",
estimate_statistics="NO_STATISTICS"
)<\/code>Otázka<\/STRONG >< / DIV >< DIV >Pro tento pracovní postup, kde chci pouze:< / DIV >< OL >< LI >< SPAN >Detekovat a přidat pouze nové rastrové snímky do existujícího odvozeného mozaikového datasetu.< / SPAN >< / LI >< LI >< SPAN >Nepřepracovávat ani neduplikuje existující rastrové snímky.< / SPAN >< / LI >< / OL >< DIV >< STRONG >Jaké parametry Synchronize Mosaic Dataset bych měl používat?< / STRONG >< / DIV >< DIV >Jinak:< / DIV >< UL >< LI >< SPAN >Existuje něco specifického pro použití odvozených mozaikových datasetů s typem rasteru Table, co by mohlo způsobit přeindexování nebo duplikaci referencovaných položek?< / SPAN >< / LI >< / UL >< DIV > < / DIV >< DIV >Jakákoli rada, příklady funkčních konfigurací nebo upozornění týkající se Synchronize Mosaic Dataset v tomto typu architektury (Source MDS --> Derived MDS přes Table Raster type) by byla velmi oceněna.< / DIV >< DIV >Předem děkuji!< / DIV >