Ahoj všichni,
Snažím se naučit o GIS a mapovacích pracovních postupech, abych vytvořil promyšlené funkce pro analytiku v CRM systému, který vyvíjíme (AJGAR Clothing CRM) na https://ajgar.com/.
CRM systém je primárně určen pro správu:
- zákaznických dotazů
- hromadných objednávek oblečení
- databáze distributorů/klientů
- záznamů o expedici prodeje
- opakujících se obchodních účtů
- pokrytí doručení/služeb
S růstem počtu zákazníků a obchodních záznamů jsme si uvědomili, že se již nemůžeme spoléhat na naše dashboardy a tabulky, abychom lépe porozuměli naší geografii a regionálním obchodním výkonům.
Snažím se zjistit, jak ostatní společnosti vizualizují zákaznická území a distribuci zákazníků, když data rostou příliš velká a stávají se neúnosnými.
Zákaznická data zahrnují:
- umístění zákazníků
- pokrytí prodejní síly
- hustotu objednávek
- distribuční/službové zóny
- opakující se klienty
- výkon podle města a státu
- oblasti pokrytí doručení
Zvažuji použití nástrojů ArcGIS/Esri, protože jsou lepší než pouhé mapovací nástroje pro logickou operační analytiku a správu území.
Mám několik otázek:
1. Jak řešíte mnoho zákaznických bodů na mapě bez přeplnění?
2. Jsou heatmapy obecně užitečnější než polygonální území pro analytiku ve stylu CRM?
3. Jak společnosti spravují stále se měnící distribuci zákazníků?
4. Jaký je doporučený pracovní postup pro synchronizaci CRM/databázových záznamů do ArcGIS dashboardů?
5. Můžete mi ukázat několik příkladů úspěšné implementace GIS pro správu zákazníků?
Mám největší zájem slyšet od lidí používajících reálné operační datové sady, nikoli demo/tutoriálové příklady.