V současné době jsou všechny samoextrahující se stahování Esri ve výchozím nastavení ukládány do uživatelského adresáře Dokumenty. Uživatel to může změnit, ale výchozí je v podstatě Moje dokumenty. Můj názor je, že adresář Dokumenty uživatele je přesně pro to: dokumenty. Tato složka by měla být místem pro textové soubory, tabulky, mapy a kód. Mnoho lidí zálohuje své složky Dokumenty pomocí OneDrive, Google Drive, Drop Box a dalších automatizovaných nástrojů. Zálohování kompletních instalátorů Esri, které lze snadno znovu stáhnout z vašeho webu, se zdá být plýtváním místem.
Můj nápad nebo návrh je, aby samoextrahující se spustitelné soubory měly jako výchozí adresář Stažené uživatele. Tento adresář je zálohovacími nástroji zacházeno odlišně a některé zálohovací nástroje jej dokonce ignorují. Uživatelé, kteří pravidelně kopírují svůj adresář Dokumenty na souborové servery, externí pevné disky a cloudové úložiště, nebudou plýtvat žádným místem kopírováním instalátorů Esri na tato místa. Samoextrahující se exe pravděpodobně již bude na začátku v jejich adresáři Stažené, protože nejpopulárnější prohlížeče používají tuto cestu pro ukládání stažených souborů z My Esri.