Přistupuji k wayback snímkům, abych aktualizoval dataset ledovcových čel na Jižní Georgii. ArcPro a wayback snímky nabízejí pohodlný dataset pro digitalizaci, ale POUZE pokud znáte datum snímku.<\/P>
Proto také přistupuji k odpovídajícím wayback metadatům pro stejné vydání snímků.<\/P>
Vím a očekávám, že některé snímky, které vidím, jsou ve skutečnosti z několika let dříve a že world imagery ještě nebyly aktualizovány novými snímky, to dává smysl a považuji to za přijatelné.<\/P>
Je to však tehdy, když nějakým způsobem hlásí budoucnost, že jsem velmi podezřívavý! Podkopává to důvěru v to, co vlastně vidím. Může někdo z týmu esri imagery vysvětlit, proč vidím to, co vidím níže? <\/P>
Mám zapnutý 2019 (r00) spolu s jeho odpovídajícími 2019_r00 metadaty. Mám historický dataset ledovcových čel zobrazující část hrany z roku 2003. Data z roku 2003 byla pořízena pomocí landsat 7. Všimněte si, že hrana z roku 2003 se skvěle shoduje s wayback snímky z roku 2019.<\/P>
Nyní mi moje malá hlava říká, že world imagery z roku 2019 nebyly aktualizovány a proto ukazují snímky z roku 2003. To by dávalo logický smysl, kromě toho, že pokud se podíváte na pop-up vpravo, metadata hlásí snímek z roku 2024, o 5 let do budoucnosti<\/EM>?<\/P>
<\/span><\/P> <\/P>