Toto může znít spíše jako redakční článek nebo blogový příspěvek, ale prosím, vyslechněte mou hlavní otázku: existují nějaké agentury, které jsou podnikové Esri 'shops' a mají robustní a čistý systém integrace s oddělením, které trvá na používání SARTopo? <\/STRONG><\/EM>
Scénář: během posledních několika desetiletí náš okres vybudoval velký, dobře koordinovaný podnikový Esri GIS, centralizující a organizující množství dat, která jsou vyvíjena a udržována téměř každým okresním oddělením (lesnictví, 911 komunikace, dálnice, pozemkové záznamy, odhadci atd.) To zahrnuje jak veřejně přístupný, tak interní webový GIS v Portal a ArcGIS Online. Ale.....<\/EM> čím dál více je naše oddělení krizového řízení vtahováno do používání SARTopo pro jejich plánování a operace. Nejde pouze o pátrání a záchranu, ale o všechny jejich operace. Ve snaze pochopit, proč si vybírají tuto platformu, když mají téměř neomezený přístup k hotovým řešením prostřednictvím našich licencí Esri, jsem zjistil následující: <\/P>SARTopo je pro ně 'snazší na použití'.<\/LI>SARTopo umožňuje snadnější sdílení mezi agenturami (např. okresní krizoví manažeři mohou sdílet s místními dobrovolnými zásahovými týmy nebo státním DNR). <\/LI>SARTopo jim umožňuje snadno sledovat polohu jejich personálu (uživatelé přihlášení na mobilních zařízeních) zobrazují se jako pohybující se body na jejich sdílené mapě.<\/LI><\/UL>Okamžitě jsem si uvědomil, že body #2 a #3 výše lze vyřešit pomocí řešení Esri, ale nejsou tak rychlé/snáz použitelné jako v SARTopo. Budou vyžadovat hodně administrativní správy uživatelských účtů.
Bohužel máme uživatele, kteří znovu vytvářejí základní datové sady (např. školy), od začátku, ručně, jeden po druhém v SARTopo. Je pro mě velmi bolestné to sledovat. Zkoušel jsem importovat webové služby prvků z některých našich služeb Portal/ArcGIS Online do SARTopo, ale nemožnost upravit zobrazení/označení je činí poměrně nepoužitelnými.
Takže znovu: existuje nějaká agentura, která prozkoumala technické možnosti a dospěla k dobrému/spravitelnému/udržitelnému paradigmatu podporujícímu jak podnikové prostředí Esri, tak používání SARTopo bez přílišné duplicity úsilí? Nebo potřebujeme vytvořit/nasadit srovnatelné Esri 'náhrady' pro způsoby, jak naše krizové řízení používá SARTopo? <\/P>