Testuji ArcGIS pro Excel již 2 týdny. Zatím mi to přijde trochu frustrující. Zdá se, že to funguje dobře pro malé datové sady, ale zkoušel jsem to použít s vrstvami feature service, které mají 26 000 a 80 000 záznamů. Při výběru polygonu na mapě a použití tlačítka Filtr listu tabulka nezobrazuje záznam. To funguje dobře u mých menších feature vrstev. Nicméně to nefunguje u větších datových sad.<\/P>
Další frustrující věci (ESRI prosím opravte)<\/P>
1) Po vymazání výběru v mapě se mapa automaticky přiblíží zpět na celý rozsah vrstev. To je hloupé. Co když chcete pracovat v malé oblasti a aktualizovat prvky a pokaždé, když zrušíte výběr polygonu, mapa se přiblíží na celý rozsah a pak se musíte znovu přiblížit do té oblasti? Možná existuje nastavení, které toto zastaví, ale já jsem ho neviděl? Pokud ne, mělo by tam být. Také je potřeba mnoho kroků k filtrování záznamu v tabulce. Jakmile na něj kliknete, bylo by hezké, kdyby se mapa přiblížila k tomuto záznamu v tabulce pro jeho úpravu s dalšími kroky.<\/P>
2) Když kliknete na tlačítko Sync with ArcGIS, přidá nové vrstvy ze služby rest, které jsem nechtěl v mapě mít. Přidá všechny vrstvy, které byly publikovány z mapy ArcGIS Pro. Proč je to tak nastaveno? Pak musím všechny tyto vrstvy odstranit.<\/P>
Pokud existují nějaká řešení těchto problémů, prosím dejte mi vědět.<\/P>
<\/P>