Rozprava
Mám samostatné miniconda prostředí pěkně nastavené s verzemi, které chci, bez omezení toho, co je „připnuté“ prostředím arcgispro-py3 nebo jeho klonem.
Jistě, můžete klonovat nebo vytvořit zjednodušené prostředí pomocí arcpy-base, nebo pokud máte dobrodružnou povahu, můžete zkoušet "pip" a podobně. Bohužel mnoho z těchto možností pro mě nefunguje, protože obvykle dělám své „Arc...“ věci odděleně od svých „NumPy ...“ věcí. Takže zde je ukázka toho, co můžete udělat, pokud potřebujete jen jednoduchý nebo rychlý přístup k python kódu, který máte, a nechcete zasahovat do stávajícího nastavení Arcgis Pro.
Práce s balíčky
Toto je ukázka, jak používat vlastní moduly v prostředí arcgis pro. Moduly, které potřebujete importovat, musí být identifikovány a poté importovány.
- Identifikujte umístění balíčku/modulu/scénáře, který chcete importovat
- Proveďte všechny požadované importy.
Jakmile provedete importy, váš balíček/modul/scénář může být použit v poznámkových blocích ArcGIS Pro, python oknech a nástrojích.
Ve svém příkladu jsem nainstaloval Arcgis Pro lokálně na svůj počítač do C:\Arcpro_36. Nyní jsem chtěl přidat cesty k místu, kde ukládám své balíčky. Jednoduchý skript napravo ukazuje jeden způsob.
Můžete tam také pokračovat v práci buď v poznámkovém bloku nebo v python okně. V příkladu napravo byl získán projekt, aktivní mapa a seznam vrstev.
Nyní jsem importoval svůj vlastní modul pro převod na numpy pole, získání některých informací a vytvoření „mapy“/„grafu“ dat
Tento přístup používám, abych udržel své Pro a python/numpy prostředí čisté a ve verzích, které chci. Ale mějte to na paměti, pokud chcete mít svou práci organizovanou a oddělenou.