Ahoj,
Jen se ptám, jestli má někdo jiný problémy s tím, že ArcGIS pro Excel ztrácí připojení k vrstvám přidaným do tabulky? Mám několik Excel souborů, které upravuji přibližně každý měsíc, a které obsahují více vrstev z ArcGIS Online přes add-in. Trávím čas formátováním dat v těchto vrstvách pomocí filtrů a zvýrazňováním určitých sloupců, aby se s nimi lépe pracovalo, ale neustále to musím dělat znovu, protože add-in často nerozpozná, že mé záložky pocházejí z ArcGIS Online. Níže je zobrazeno okno mapy, které efektivně říká, že v okně mapy nejsou žádné GIS vrstvy (pozn. mé vrstvy jsou feature tables), ale tři modré záložky níže jsou všechny AGOL feature services, na kterých jsem v tabulce dříve pracoval. Tato ztráta připojení se obvykle stává mezi relacemi, ale mám jinou tabulku, kde jsem viděl ztrátu připojení během relace, což znamenalo, že úpravy provedené v Excelu se nesynchronizovaly s AGOL.

Viděl někdo jiný tento druh problému a pokud ano, je něco, co by se dalo udělat pro jeho prevenci? Existuje způsob, jak obnovit připojení bez nutnosti vrstvy znovu přidávat?
Add-in ArcGIS pro Excel má potenciál být průlomem při práci s online datovými sadami, ale stále více mě frustruje, že připojení k mým datovým sadám často mizí, což znamená, že musím hodně formátování dělat znovu nebo si nemohu být jistý, zda se mé úpravy synchronizují.
Jakákoli pomoc by byla velmi oceněna.
Děkuji
Anthony