Dobrý den komunito,
Používám ArcGIS pro PowerBI verzi 2025.1.800
Mám vizuál ArcGIS mapy s následujícím nastavením:
- Pro datové body mám proměnné Latitude a Longitude. Ty jsou v desetinném formátu.
- Pro velikost datových bodů používám distinct count.
- Změnil jsem barvu datových bodů na modrou místo výchozí oranžové.
- Změnil jsem velikost zobrazení datových bodů z rozsahu 3 až 30 na 8 až 25, aby byly na obrazovce trochu větší.
- Přidal jsem vrstvu "Basemap Street Map - Map Service" z našeho organizačního katalogu.
Nicméně, když přepnu stránky na dashboardu, ztratím nastavení #3, #4 a #5. Vrátí se to do výchozího stavu.
V AGOL mám uživatelský typ Creator s rolí Data Editor, ale stále vidím vyskakovací okno, které říká "Přihlaste se do ArcGIS s uživatelským typem a rolí nastavenou na Creator nebo vyšší pro uložení změn a použití analytických nástrojů."
To jsou docela základní přizpůsobení. Proč se mi moje nastavení ztrácí?
Pokud je to kvůli mým oprávněním v AGOL, proč potřebuji přístup Creator nebo vyšší pro tato základní přizpůsobení, která jsou všechna na straně PowerBI? Našel jsem dokumentaci zde o potřebě vyšších oprávnění, ale pouze pro Join Layers, které nepoužívám: https://community.esri.com/t5/arcgis-for-power-bi-blog/arcgis-for-power-bi-v-2025-1-change-log-and/ba-p/1626997
Toto fungovalo jinak před několika měsíci, kdy jsem potřeboval pouze oprávnění Viewer v AGOL.
Děkuji předem za vaši pomoc
Dan