V roce 2024 byla skupina, se kterou spolupracuji a která je spojena se Světovou bankovní skupinou, dotazována na 100 témat zájmu (pro rok 2025) týkajících se budování, udržování a rozšiřování komunit praxe (CoP - pokud neznáte CoP v praxi, zeptejte se na otázky)<\/P>
Můj nápad byl, jak by bylo možné urychlit tempo dosažení úspěšných výsledků Cílů udržitelného rozvoje (SDGs) pro zbytek tohoto desetiletí. (Jsou všichni obeznámeni s výzvou SDG Challenge (2015-2030), která zahrnuje téměř všechny země světa?). <\/P>
Dnes ráno (18.6.2025) se moje skupina stavitelů komunit setkala online, aby diskutovala o Facilitaci<\/STRONG> <\/SPAN><\/P>Proč? Věříme, že dobré praktiky facilitace (způsoby svolávání, pobídky, týmová spolupráce mezi lídry) nastavují tón, budují pocit sounáležitosti a pomáhají komunitě\/síti dosahovat jejích cílů udržitelně. My <\/SPAN>zdůraznili:<\/DIV>Motivace<\/SPAN>: Nástroje k motivaci tvůrců znalostí a obecně profesionálů k aktivní účasti v CoP a převzetí odpovědnosti za ni.<\/DIV><\/LI>Inkluzivita<\/SPAN>: Vytváření inkluzivních CoP napříč geografiemi, jazyky, programy\/odděleními a způsoby poznání (rozmanitost zkušeností, perspektiv). <\/DIV><\/LI>Inovativní přístupy<\/SPAN>: Inovativní způsoby využití technologie během virtuálních akcí a asynchronních aktivit, jako jsou online diskuse, spolutvorba dokumentů, terénní výlety. <\/DIV><\/LI><\/OL> S konáním uživatelské konference ESRI 2025 jsem chtěl tento nápad zveřejnit s nadějí spojit mapovače a analytiky hledající vstupní cesty k zapojení do SDG Challenge Soapbox pro zlepšení znalostí o SDG<\/A> <\/P>Kdokoli má zájem získat zkušenosti v reálném čase na projektech SDG v oblasti<\/P>