Pracuji v Coloradu, kde je běžné, že data projektového zaměření jsou dodávána ve zkrácených state plane souřadnicích. Zkrácené znamená, že geodeti odeberou mezi 1 a 3 miliony stop z N: & E: souřadnic. Pokud se to neupraví, CAD kresba se obvykle zobrazí někde v AZ. Snažil jsem se definovat pracovní postup, jak zarovnat projektová data v ArcGIS, a mám s tím velké potíže. Naše CADD je primárně prováděno v Bentley OpenRoads Designer.<\/P>
V CAD dosahuji, aby se moje letecké pozadí konzistentně zarovnalo s daty přiřazením příslušného state plane systému (např. NAD_1983_HARN_StatePlane_Colorado_Central_FIPS_0502_Feet) a následným použitím affine processor, který definuje faktor úpravy terénu a horizontální a vertikální posun jako hodnoty A0 a B0. Příklad je uveden v 1. ORD GCS Setting.png. V tomto příkladu byla data zkrácena o 2 miliony jednotek X a 1 milion Y s GAF 1.00048188. To skvěle funguje pro CAD! Problém je, že když exportuji data do SHP, jde to s .prj souborem, který ArcGIS nerozpozná (2.Topo.txt - změněno na txt pro nahrání, normálně .prj). Myslím, že ArcGIS rozpoznává pouze základní projekce a ne projekce s affine modifikátory.<\/P>
Takže potřebuji způsob, jak definovat affine transformaci v ArcGIS, buď pro basemap nebo importovaná data. Myslel jsem si, že by to šlo pomocí .wld3. Našel jsem tento článek, který ukazuje podobný pracovní postup pro definování transformace u rastrových dat, ale nemohu přimět svá data k jeho použití. World files for raster datasets014ArcGIS Pro | Documentation<\/A> <\/P>Existuje jiný způsob, jak bych to mohl udělat nebo jak to fungovat? Mým cílem je nemít kroky v pracovním postupu, které by lidé mohli dělat různě, jako vybírání bodů v CAD kresbě a jejich spojování tam, kam patří v GIS. Rád bych, aby tři lidé mohli následovat stejný postup a dosáhnout stejného výsledku a provedení nějaké affine konverze založené na geodetických datech se zdá být nejlepší cestou.<\/P>
Jakákoli pomoc bude velmi oceněna. Také jsem zde nový, takže pokud je lepší místo pro tento dotaz, dejte mi prosím vědět.<\/P>