Ahoj všichni.<\/P>
Jsem doktorand, který se snaží aplikovat předtrénované modely hlubokého učení ESRI (SAM a\/nebo Agricultural Field Delineation) na odtajněné satelitní snímky, konkrétně snímky z nízkorozlišovací mapovací kamery Corona nebo Hexagon.<\/P>
V jiném fóru mi bylo řečeno, že protože se jedná o jednokanálové snímky, musel bych k nim přidat texturu (např. integrací Landsat pásů), aby se z nich staly vícekanálové snímky pro tento typ analýzy. Což jsem udělal. Také mi bylo doporučeno, že využití DEM odpovídající mé studijní lokalitě a přibližnému časovému období (snímkování) by zlepšilo mé výsledky. Takže jsem našel vhodný DEM a ořízl ho na mou studijní oblast. Jiný expert řekl, že hluboké učení je efektivnější, když jsou do této analýzy zahrnuty také produkty odvozené z DEM, konkrétně sklon a zakřivení.<\/P>
Nyní mám 4 různé rastrové snímky: texturovaný odtajněný snímek, SRTM DEM, sklon a zakřivení. Nahodil jsem je jednotlivě do ArcGIS Online, abych experimentoval s výše zmíněnými balíčky hlubokého učení. Zkoušel jsem oba balíčky jen na texturovaném snímku a na kompozitním pásmovém snímku. A pokaždé jsem dostal chybové zprávy. Nejsem zkušený uživatel GIS, takže je možné, že jsem udělal nějaké hloupé chyby při přípravě svých snímků pro tento typ analýzy. Ale v tuto chvíli si nejsem jistý, kde vůbec začít s řešením problémů.<\/P>
Někdo zde někdy úspěšně použil jeden z těchto předtrénovaných modelů na tento typ odtajněných snímků? Nebo slyšel o někom, kdo to dokázal? Pokud ano, ocenil bych jakoukoli radu, kontakty, pracovní postupy, doporučenou literaturu atd., abych mohl pokračovat dál. Tato příprava dat je jen malou (i když potenciálně neocenitelnou) částí mého celkového výzkumu, ale musím být velmi opatrný, abych se nezasekl v dlouhých a časově náročných úkolech (např. shromažďování jednotlivých tréninkových vzorků)... nebo čemkoli příliš složitém pro někoho, kdo nezná kódování ani pokročilé programování GIS.<\/P>
Děkuji předem za jakoukoli pomoc!<\/P>