Pozadí: ArcGIS Enterprise 11.1, ArcGIS Pro 3.1.7, Utility Network verze 6, aktuální UN schéma odpadních vod založené na Sewer Utility Network Foundation V1.1.<\/P>
Jsme v produkci přibližně 18 měsíců. Nedávno jsem vytvářel skupiny a úrovně subnetwork tier pro modelování nových subnetworks. Instalujeme zařízení SmartCover do 35 šachet v naší servisní oblasti, abychom modelovali tři věci: RDII, kapacitní nedostatky a jednu nebo více oblastí s vysokým rizikem přetečení.<\/P>
Začal jsem vytvořením dvou nových skupin tier: "Sewer Capacity Deficiency Metering Areas" a "Sewer RDII Metering Areas". V každé skupině tier jsem vytvořil 5 úrovní (hodnocených od 1 do 5) celkem tedy 10 nových úrovní. Důvod hierarchie je ten, že (zejména pro oblasti studie RDII) instalujeme SmartCover na nejnižší šachtu oblasti studie, instalujeme 2-3 SmartCovers výše po proudu na šachtách na různých větvích hlavního potrubí, instalujeme 1-3 SmartCovers výše po proudu těchto šachet na menších větvích a opakujeme podle potřeby. Pro každé hlavní kanalizační potrubí (a strukturu), které spadá do našich oblastí studie, potřebujeme vědět, ke kterým subnetworks (napříč všemi úrovněmi) patří.<\/P>
Při prvním znovuaktivování topologie po vytvoření skupin tier/úrovní měla každá funkce SewerLine chybu topologie (32: Chyba nastavení hodnot vah . 32,[Tato váha nemůže být null.]). Prozkoumal jsem tuto chybu, zkontroloval atributy sítě a přiřazení a nic nevypadalo<\/STRONG> <\/STRONG>špatně. Jediný atribut, který mohl být problematický, byl atribut "Cathodic Protection Traceability", který je přiřazen k poli "cptraceability" na SewerDevice (prostřednictvím různých podtypů). Toto pole obsahovalo ve svých datech všechny null hodnoty. Doména přiřazená z Esri Solution byla doména "CP_Traceability". Atribut "Cathodic Protection Traceability" je nakonfigurován tak, aby povoloval null hodnoty, takže to nevypadalo jako problém.<\/P>Podíval jsem se do datového slovníku pro Sewer Utility Network Foundation V1.2 (https:\/\/solutions.arcgis.com\/water\/help\/sewer-utility-network-foundation\/DataDictionary\/DataDictionary\/<\/A> ) a zjistil jsem, že doména pro pole cptraceability byla změněna na "Yes\/No", která obsahuje hodnoty 0 až 2 (0 je Neznámé, 1 je Ano, 2 je Ne). Na základě tušení jsem změnil přiřazení domény pro pole "cptraceability" u různých podtypů SewerLine tak, aby používaly doménu "Yes\/No" v mých datech. Spustil jsem Calculate Field pro aktualizaci hodnot "cptraceability" na 0 (nula) pro všechny záznamy. Po opětovné validaci dat všechny chyby topologie zmizely. Nedávalo mi to úplný smysl, proč to byl problém, ale byl jsem rád, že moje data fungují.<\/P>Minulý pátek jsem potřeboval přidat více úrovní do skupiny tier "Sewer RDII Metering Areas" (přidal jsem je s hodnocením od 6 do 10). Také jsem vytvořil novou skupinu tier "Sewer Risk Monitoring Metering Areas" a přidal do ní 5 úrovní (hodnocení 1-5).<\/P>
Dnes ráno jsem zjistil, že všechny mé funkce SewerLine opět vykazují stejné chyby topologie jako dříve (32: Chyba nastavení hodnot vah . 32,[Tato váha nemůže být null.]). Nejsou žádné další atributy přiřazené k poli SewerLine obsahující null hodnoty. Odkud teď tato chyba pochází a jak ji mohu opravit?<\/P>